Update - Rabobank storing door DDoS-aanval aan de gang

  De Rabobank is het nieuwste slachtoffer van een serie aan DDoS-aanvallen op banken. Dit weekend hadden ING en ABN Amro al te maken met een aanval en vandaag is de beurt aan de Rabobank. Het is nog niet bekend hoe lang deze Rabobank storing gaat duren.

  © S.J. de Waard / CC-BY-SA-3.0 (via Wikimedia Commons)

  Door de DDoS aanval is het voor klanten van de Rabobank op dit moment niet mogelijk om in te loggen. Het kan voor mensen onmogelijk zijn om mobiel bankieren, internetbankieren of iDeal te gebruiken. Wanneer klanten wel in kunnen loggen, kunnen ze gewoon gebruikmaken van de diensten.

  Rabobank storing, al de derde bank die wordt getroffen

  Dit weekend waren er al twee eerdere DDoS aanvallen op banken. De getroffen banken, ING en ABN Amro, hebben al aangifte gedaan. Er is niet bekend wie er achter deze aanvallen zit. Het is ook nog niet bekend hoe lang de storing zal gaan duren. Dit is al de tweede storing bij Rabobank in deze maand.

  Tijdens een DDoS aanval wordt een site overspoeld met dataverkeer, waardoor het voor mensen moeilijk wordt om bij de website te komen. De server van de website wordt namelijk dan zo zwaar belast dat de website het nauwelijks aankan. Er komen steeds meer van deze aanvallen voor, omdat ze steeds makkelijker uit te voeren zijn.

  Update

  De Rabobank meldt dat de problemen nog niet verholpen zijn maar dat meer mensen weer kunnen inloggen. Ondertussen is ook de belastingdienst getroffen door een DDoS aanval. Het is wel bekend dat de aanvallers een Russisch netwerk gebruiken. Of de aanvallers ook echt uit Rusland komen is niet bekend.

  Verdere update: Ook DigiD is getroffen door een DDoS aanval. Gebruikers hebben problemen met het inloggen op de service. Er wordt op dit moment gewerkt aan een oplossing. Het is nog steeds niet bekend wie de DDoS aanvallen uitvoert.

  De storing is voorbij. Rabobank klanten kunnen weer gewoon gebruik maken van de services.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.