Update - PSN offline en niet beschikbaar voor veel gebruikers

  Verschillende gebruikers melden dat het PSN offline is op dit moment. Op Reddit en Twitter stromen de meldingen inmiddels binnen en het lijkt om een wereldwijde storing te gaan.

  Ook op de Nederlandse statuspagina van het PSN wordt aangegeven dat alle onderdelen van het PSN op dit moment problemen ondervinden. Het gaat hierbij om problemen met zowel de PS4, PS3, PS Vita en andere services:

  psn offline

  PSN offline - Oorzaak nog onbekend

  Het is nog niet duidelijk waardoor het PSN offline is op dit moment. Gebruikers laten weten een melding te krijgen waarin verteld wordt dat het netwerk op dit moment onderhoud ondergaat, wanneer ze proberen in te loggen. Sony heeft van tevoren echter geen onderhoud aangekondigd, hoewel dit normaal wel gedaan wordt.

  Update - PSN weer online

  Op dit moment is het PSN weer online. Op de statuspagina van het PlayStation Network wordt aangegeven dat alle services weer actief zijn. Het PSN is uiteindelijk zo'n 10 uur offline geweest en is sinds vanochtend rond half 6 weer te bereiken.

  PlayStation heeft bovendien via Twitter laten weten dat binnenkort meer informatie volgt over de verlenging van abonnementen als PlayStation Plus.PlayStation Now en de huurtijd van films, ter compensatie voor de problemen die zich met het netwerk voordeden. Sony heeft tot nog toe geen reden gegeven waarom het PSN zo lang offline was.

  Ook het Nederlandse Twitteraccount van PlayStation heeft een bericht geplaatst, waarin gedupeerde gebruikers worden bedankt voor hun geduld:

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.