Update - PS4 crasht door vreemd bericht en hierdoor is de console bijna onbruikbaar

  PS4 gebruikers bespreken met elkaar op dit Reddit forum dat ze een vreemd bericht ontvangen waardoor hun console crasht. In dit bericht dat ze ontvangen staan vreemde tekens die ervoor zorgen dat de gebruikers hun PlayStation 4 niet meer kunnen gebruiken.

  De PS4 gebruikers krijgen een bericht dat tekens bevat die de PS4 niet herkent. Zodra dit bericht wordt geopend op de PS4 console, zorgt dat ervoor dat het systeem crasht. Veel gebruikers hebben last van de PS4 die crasht en een paar seconden later weer opnieuw opstart zonder dat hij dan echt volledig opstart.

  De PS4 gebruikers op Reddit raden andere gebruikers aan om de PlayStation berichten app te downloaden op hun telefoon en het bericht te wissen. Hierbij moet de PlayStation console ook in Safe Mode staan. Als dit niet werkt, zit er niks anders op dan dat de PS4 ontvangers van het vreemde bericht de PS4 terug moeten zetten naar de fabrieksinstellingen.

  Om te zorgen dat de PS4 niet aangetast wordt dankzij dit vreemde bericht, kunnen PS4-gebruikers het ontvangen van berichten zo instellen dat ze die dan alleen kunnen ontvangen van mensen waarmee ze bevriend mee zijn. Verder is het een slim idee voor de gebruikers om op te passen met wie ze vrienden worden op hun PlayStation-account.

  Eerder al geweest dat de PS4 crasht door vreemd bericht?

  Het is niet de eerste keer dat de PS4 crasht door zoiets als een vreemd bericht. Verder had PlayStation eerder een error door de de PlayStation 4 Share knop. Ook op de iPhone was er een tijdje een vreemd bericht wat rond ging waardoor de telefoon vastliep. Verder hadden we ook geschreven in een eerder artikel over een iOS bug die de apps van iPhone lieten crashen.

  Update

  PlayStation heeft laten weten op Twitter hoe dit probleem is op te lossen. PlayStation gebruikers zijn boos door de late reactie en vinden de Tweet ook niet erg vriendelijk.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.