Update - PostNL storing in het computersysteem zorgt voor chaos

  Een PostNL storing in het computersysteem zorgt voor flinke problemen met de post. Door een landelijke storing kunnen kunnen de verzendlocaties uit het computersysteem niet gebruikt worden. Het zorgt ervoor dat pakketten op verschillende locaties tijdelijk niet meer aangenomen worden.

  Loesoe90

  Via een analyse van Allestoringen.nl blijkt dat er een PostNL storing gaande is die te maken heeft met het computersysteem. PostNL reageerde via Twitter op een klant die naar de storing vroeg en bevestigde het probleem en dat dit op het moment nog steeds speelt. Klanten laten verder weten dat ze pakketten ook niet mee naar huis krijgen, omdat de software de pakketten niet kan vinden.

  Op het moment is PostNL nog druk bezig met het verhelpen van de storing en laat dat via Twitter. De storing begon vanmorgen rond negen uur toen de eerste meldingen binnenkwamen. Een hoogtepunt werd rond 15.00 uur toen er meer dan 500 meldingen binnenkwamen bij Allestoringen.nl.

  PostNL storing komt in tweevoud

  Het is niet de enige storing die er vandaag plaatsvond bij PostNL, want tussen 11.00 en 12.00 was er namelijk ook een landelijke storing. Deze trof verschillende diensten van verzend- en afhaallocaties, maar werd al vrij snel opgelost. De huidige storing is van een soortgelijk kaliber, maar daarvoor is nog geen oplossing.

  Pakketten die aan huis bezorgd worden, zijn niet getroffen door de storing, meldt een woordvoerder aan Nu.nl. Het zijn alleen de winkellocaties die met de problemen kampen. Storingen komen in Nederland wel vaker voor, maar dat zien we vaker bij banken als ABN Amro en ING die recentelijk beide met storingen kampte. Wanneer de storing verholpen is, wordt dit bericht bijgewerkt.

  Update - Storingen plagen PostNL

  We zijn inmiddels een dag verder, maar nog steeds heeft PostNL last van storingen, want via Allestoringen.nl blijkt dat de problemen nog steeds gaande zijn. Na een redelijk rustige nacht, werd vanmorgen opnieuw een storing ontdekt vlak voor 8 uur. Deze is inmiddels nog niet verholpen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.