Update - Pokémon GO update brengt ruilen en vriendenlijst

  Deze week gaat een nieuwe Pokémon GO update een langverwachte functie naar het spel brengen. De mogelijkheid om te ruilen met vrienden wordt namelijk twee jaar na de lancering toegevoegd. De functie werd bij de lancering van het spel al beloofd.

  Niantic heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Pokémon GO update die deze week lanceert de lang verwachte mogelijkheid om met elkaar te ruilen naar het spel brengt. Om met vrienden te ruilen moeten spelers elkaar eerst toevoegen aan elkaars vriendenlijst die later deze week ook met de update meekomt. Hierdoor bouw je een speciale vriendschapsmeter op.

  Het 'Friendship Level' in Pokémon GO wordt opgedeeld in vier ranken die elk een speciale bonus met zich meebrengen. De ranken zijn, Good Friend, Great Friend, Ultra Friend en Best Friend. Je kunt punten verzamelen door samen een Gym of Raid te verslaan, te ruilen en elkaar een cadeau te geven.

  Door te ruilen krijg je met vrienden krijg je meer dan alleen een bonus in je 'Friendship Level'. Er wordt namelijk ook gewerkt aan je progressie voor het evolueren van Pokémon. Elke keer dat je een Pokémon ruilt, worden er namelijk ook candies verdient die je nodig hebt om Pokémon sterker te maken of om ze te laten evolueren.

  Er zijn overigens ook verschillende manieren waarop je kunt ruilen, want naast de normale ruilhandelingen is er ook 'Special Trade' mogelijkheid. Dit kun je dagelijks maximaal één keer doen en dat is niet het enige. Je moet namelijk ook nog eens afstand doen van een flinke dosis Stardust.

  Pokémon GO update brengt ook vriendschap

  Om gebruik te maken van de vriendenlijst zul je elkaar moeten toevoegen door de zes letters tellende Trainer Codes uit te wisselen. Wanneer je elkaar vervolgens accepteert, kun je elkaars status bekijken en wat ze recentelijk in het spel hebben gedaan. Je hebt dan ook de mogelijkheid om elkaar cadeautjes te sturen die exclusieve items bevatten. Deze moeten wel bij een Pokéstop verzameld worden.

  Sinds kort is het in Pokémon GO ook mogelijk Alola Pokémon in GO te vinden. Deze speciale vormen van een aantal Kanto Pokémon zijn vanaf heden overal in de wereld te vinden. Het is een opmerkelijke zet aangezien deze vormen pas tijdens de zevende generatie werden toegevoegd. Tot op heden zijn er alleen nog Pokemon te vinden tot en met de derde generatie.

  Update

  De update is nu verkrijgbaar. Vanaf nu kun je dus aan de slag met het verzamelen van al je favoriete Pokémon via het ruilsysteem.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.