Update - Outlook storing zorgt voor onbereikbare email

  Er is momenteel een Outlook storing gaande bij Microsofts maildienst. Het Amerikaanse bedrijf weet er van en heeft inmiddels een oplossing klaarliggen.

  Update 19 september: De problemen rondom Outlook lijken voorbij te zijn. De servicepagina van Microsoft geeft namelijk aan dat Outlook weer naar behoren zou moeten werken.

  Update 21:19: Inmiddels zou er een oplossing uitgerold zijn, waardoor Outlook zo snel mogelijk online weer zou moeten kunnen. Wanneer dit gebeurd is nog steeds niet duidelijk, aangezien er nog steeds meldingen zijn van problemen.

  Origineel bericht: Rond tien uur vanochtend meldden de eerste gebruikers al dat het versturen en ontvangen van e-mails niet meer werkte en later kwamen daar zelfs inlogproblemen bij. Een woordvoerder van Microsoft laat weten dat er inmiddels al een oplossing klaarligt, maar de problemen zijn nog niet bij iedereen verholpen.

  Outlook storing duidelijk niet voor iedereen

  De website Down Detector laat middels een grafiek zien dat het aantal meldingen rond het middaguur sterk gestegen zijn en ook de servicepagina van Microsoft laat zien dat er daadwerkelijk nog problemen zijn met de populaire maildienst.

  Wel is duidelijk dat de problemen niet voor iedereen gelden. Zo is er sprake van "slechts" honderden mensen die problemen hebben met Outlook, wat dus betekent dat meer mensen, waaronder ondergetekende, gewoon de dienst kunnen gebruiken.

  Omdat Microsoft snel met de storing omgaat, laat het wel zien dat er serieuze problemen waren en zijn. Wat het probleem daadwerkelijk is, wil het bedrijf achter onder andere Windows en de Xbox One niet zeggen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.