Update - Nintendo Switch Virtual Console dankzij Online Service

  Nintendo heeft Nintendo Switch Virtual Console details bekendgemaakt. Er zijn verschillende games aangekondigd voor de Nintendo Switch Virtual Console. Er zijn ook andere elementen van de online service bekendgemaakt, waaronder Cloudsaves.

  Nintendo

  Nintendo heeft eindelijk meer duidelijkheid gegeven over Nintendo Switch Online en wat de service met zich meegaat brengen. Als eerste is bevestigd dat de Nintendo Switch Online release in september 2018 zal zijn, een exacte dag is nog niet vrijgegeven. Verder is bekend gemaakt dat de service Cloudsaves met zich mee gaat brengen. Je hoeft dus niet meer bang te zijn voor een kapotte Switch, want je savedata kan als je Nintendo Switch Online hebt gewoon simpelweg in de Cloud opgeslagen worden.

  Het was al bekend dat je klassieke games kon gaan spelen als je Nintendo Switch Online had, maar de nieuwe Nintendo Switch Online details geven meer inzicht in wat dit nou precies inhoudt. Vanaf de lancering in september zullen er twintig NES-games te spelen zijn. Van deze twintig games heeft Nintendo er alvast tien onthult en deze kun je hieronder vinden.

  • Soccer
  • Tennis
  • Donkey Kong
  • Mario Bros
  • Super Mario Bros
  • Balloon Fight
  • Ice Climber
  • Dr. Mario
  • The Legend of Zelda
  • Super Mario Bros 3

  De nieuwe Nintendo Switch Online details komen een aantal weken voordat E3 2018 game beurs in Los Angeles begint. Voor de Amerikaanse variant van Nintendo Switch Online is een familie pakket bekendgemaakt die 34,99 euro gaat kosten. Bij een familie account mag je tot zeven andere leden van je familie (of vrienden) uitnodigen voor Nintendo Switch Online, deze kunnen hier vervolgens gratis gebruik van maken.

  Verder kun je voor 3,99 euro een maandabonnement nemen, maar voor 7,99 euro heb je een abonnement van drie maanden. Voor een jaarabonnement betaal je 19,99 euro en kun je dus 365 dagen gebruik maken van Nintendo Switch Online.

  Nintendo Switch Virtual Console details

  Je kunt deze NES-games ook samen online spelen dankzij Nintendo Switch Online en als je de smartphone app gebruikt, kun je ook voice-chat gebruiken. Over de speciale aanbiedingen en hoe een aantal elementen precies in zijn werk gaan, wordt op een later moment meer bekendgemaakt. We weten bijvoorbeeld nog niet precies hoe de Cloudsaves in werking gaan.

  Wil je meer lezen over Nintendo? Lees dan vooral wegens het 16-jarige bestaan van de GameCube wat de 25 beste games zijn en vergeet niet de verwachtingen van Nintendo op E3 2018 te bekijken.

  Update - Nieuwe Virtual Console naam

  Kotaku meldt dat Nintendo via een e-mail heeft laten weten dat de klassieke Nintendo games niet terugkomen onder de naam Virtual Console. Het zal zich daardoor onderscheiden van eerder Nintendo consoles die klassieke games altijd onder het kopje Virtual Console zette. Dit betekent niet dat de klassieke games nooit naar de Nintendo Switch komen, want de NES games komen via Nintendo Switch Online in ieder geval naar het systeem.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.