Update - Nieuwe Amanda Ripley Alien game geteased door 20th Century Fox

  Op het Twitteraccount van Alien Anthology is er mogelijk een nieuwe Amanda Ripley alien game aangekondigd door 20th Century Fox. Dit nieuwe avontuur moet volgens de makers verteld worden en het personage wordt beschreven met de leus ‘dochter, rebel en held’.

  20th Century Fox

  Update - Alien: Blackout is een mobile game

  Inmiddels is bekend geworden dat de nieuwe Amanda Ripley game een mobile game gaat worden. De game heet Alien: Blackout en komt dus niet naar de console. Op de site van D3 Go werd aangekondigd dat de game voor Android en iOS uitkomt. In de game moet je via een bewegingssensor en hologram proberen je crew, die van Ripley, in veiligheid te brengen van een Xenomorph.

  Alien: Blackout teaser op Twitter

  De video die in het Twitterbericht werd meegestuurd laat zien over wie de game gaat: Amanda Ripley. In de video staan de teksten: “Wie is Amanda Ripley?” En: “Lees, speel, kijk.” Het zou goed kunnen zijn dat de game in verbinding staat met andere media. Dus dat het verhaal van de game wordt versterkt door bijvoorbeeld een boek, comic en een film.

  Verder hoor je een gil in de teaser, wat waarschijnlijk duidt op een nieuwe Alien game. In november gaf 20th Century Fox al aan bezig te zijn met een nieuwe game genaamd Alien: Blackout. Het zou kunnen zijn dat het om hetzelfde project gaat. Zeker vanwege het feit dat de franchise haar 40-jarige jubileum viert in 2019. Dat is natuurlijk tot nu toe alleen nog maar speculatie. Bekijk in het Twitterbericht hieronder de trailer.

  Amanda Ripley Alien game gaat over Nostromo

  Amanda Ripley gaat waarschijnlijk terugkeren in deze nieuwe game, als opvolger van Alien: Isolation, om de geheimen van de Nostromo te ontdekken. De Nostromo is een kolossaal schip uit de originele Alien film uit 1979. Ripley en haar naasten zaten in Alien: Isolation ‘gevangen’ op Sevastopol op zoek naar geheimen over de Nostromo. Het schip, Nostromo, werd gebruikt als communicatiestation tussen aarde en planeet Thedus.

  Welke geheimen er ontdekt kunnen worden op het ruimteschip is nog maar de vraag. De Ripley franchise heeft sinds de release van de eerste film in 1979 al meerdere uitbreidingen gehad. De franchise kreeg de game Alien: Isolation en de cross-over Alien vs. Predator. De nieuwe game, dus nu nog bij de naam Alien: Blackout, wordt hoogstwaarschijnlijk ondersteund door Unreal Engine 4. Een game-engine gemaakt door Fortnite’s Epic Games.

  Wil je nog eens terugblikken op Alien: Isolation? Bekijk dan vooral even onze Alien: Isolation review!

  Alien: Isolation

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.