Update - Microsoft waarschuwt gebruikers om Windows 10 update niet te installeren

  De Windows 10-update die sinds vorige week beschikbaar is brengt een probleem met zich mee. Er zijn namelijk meldingen binnengekomen van verdwenen bestanden na de update. Dit is voor Microsoft de reden geweest om gebruikers te waarschuwen dat ze de update nog niet moeten installeren.

  Microsoft

  De update is sinds enkele dagen te downloaden. Dankzij de update krijgen gebruikers onder andere toegang tot de Your Phone-app. Je kunt hiermee sms'jes en foto's op je computer bekijken. Het bleek al snel dat er bestanden waren verdwenen na het installeren van de update. De bestanden waren ook niet te vinden in de back-up die de software automatisch maakt voor het installeren.

  Microsoft vraagt of gebruikers kunnen wachten tot er een nieuwe update beschikbaar is. Het is nog niet bekendgemaakt wanneer deze nieuwe versie van de update beschikbaar is.

  Windows 10-update heeft meerdere problemen

  Dat er bestanden missen is niet het enige probleem. Er zijn ook meldingen over apps die via de Microsoft Store zijn geïnstalleerd. De apps zouden geen verbinding kunnen maken met het internet. Ondanks dat Microsoft elk half jaar zijn systeem bijwerkt, is het nog niet eerder voorgekomen dat er een complete update tijdelijk werd ingetrokken.

  In het begin van dit jaar had Windows 10 ook al een probleem. Google vond toen een bug. Microsoft had 90 dagen te tijd om dit op te lossen voordat het probleem openbaar zou worden gemaakt.

  Update

  De Windows 10-update verwijdert gelukkig geen bestanden meer. Microsoft heeft namelijk de oorzaak van het probleem gevonden. Een nieuwe update wordt momenteel getest. Zodra deze goedgekeurd is, zal de update voor iedereen beschikbaar zijn.

  Er is een hulplijn opgezet voor mensen die bestanden zijn kwijtgeraakt. Microsoft garandeert niet dat gebruikers alle bestanden terugkrijgen.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.