Update - Metal Gear Solid 5 online modus vereist echt geld

  Een volledig multiplayeronderdeel van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is niet gratis speelbaar. De Metal Gear Solid 5 online modus Forward Operating Base (FOB) zit namelijk achter een betaalmuur.

  Om dit Metal Gear Solid 5 online onderdeel te kunnen spelen, moeten spelers zogenaamde MB Coins kopen. Dit kan alleen met echt geld, al is nog niet bekend hoe duur de MB Coins zijn. FOB is namelijk nog niet actief, waardoor de modus niet getest kan worden.

  In FOB kunnen spelers zelf een eigen zeebasis bouwen en de bases van andere spelers aanvallen. Wel is het in de Metal Gear Solid 5 online modus noodzakelijk om eerst een openwatergebied aan te schaffen, anders kan een speler niet aan de bouw beginnen.

  Metal Gear Solid 5 online prijzen nog niet bekend

  Een woordvoerder van Konami, die door GameSpot werd benaderd, legde uit waarom de kosten van de MB Coins in FOB nog niet bekend zijn: de details van de Metal Gear Solid 5 online modus moeten nog worden uitgewerkt. Konami verwacht dat dit de komende week gebeurt.

  FOB is een volledig optionele modus. Dit komt overeen met eerdere berichten dat microtransacties in de game niet noodzakelijk zijn.

  Metal Gear Solid 5 is vanaf 1 september verkrijgbaar voor PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en One en PC.

  Update

  Konami heeft duidelijk gemaakt hoe de microtransacties in de game werken. Volgens een tweet van het officiële Metal Gear Solid-account kan FOB zonder echt geld worden gespeeld:

  De verwarring ontstond omdat de game momenteel meldt dat er MB Coins nodig zijn om een open water gebied aan te schaffen, wanneer FOB gestart wordt. Dit scherm blijkt standaard te worden weergegeven omdat deze modus nog niet online is.

  Ook wanneer de Metal Gear Solid 5 online servers inactief zijn, zal deze melding worden weergegeven.

  Wel maakte een woordvoerder van Konami aan GameSpot duidelijk dat aanvullende content in FOB aangeschaft kan worden met MB Coins. De prijs hiervan is nog steeds niet bekendgemaakt, al liet Konami weten dit binnenkort te zullen doen.

  Daarnaast liet Ken-ichiro Imaizumi, een spelproducent van Konami, weten dat er niet per se voor MB Coins betaald hoeft te worden. Daarmee beantwoordde hij de vraag van een bezorgde fan:

  Imaizumi liet verder weten dat MB Coins niet per se gekocht hoeven te worden. Zo is de valuta ook te verdienen door missies in de verhaalmodus te spelen:

  Zodra de prijs van MB Coins bekend is, wordt dit gemeld op XGN.

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.