UPDATE: Meer informatie over Alien: Isolation uitgelekt

  Alhoewel de game nog niet eens officieel is aangekondigd, is Alien: Isolation de laatste tijd vrij veel in het nieuws. Zo waren er eerder al concept art en screenshots uitgelekt en is het nu tijd voor meer details over de game zelf.

  [Update 14:19 - 07-01-14]

  De game is weer te vinden op de Xbox Marketplace, inclusief een screenshot van een Alien. De informatie is op een bepaald punt echter wel aangepast, nergens wordt nu namelijk meer iets gezegd over multiplayer en co-op. Was dat enkel een opvulling of wilt The Creative Assembly het nog geheim houden?

  [Origineel bericht 13:30 - 07-01-14]

  Het nieuws dat de game gemaakt wordt door The Creative Assembly, bekend van de Total War-serie, en dat Amanda Ripley de hoofdrol zal vervullen, was al gelekt en wordt nu bevestigd. De informatie werd per ongeluk bekendgemaakt als beschrijving voor de game op Xbox Marketplace. Lang stond het er niet op, maar leden van het forum NeoGAF waren snel genoeg om de informatie over te nemen.

  Spelers kruipen dus in de huid van Amanda Ripley, de dochter van Ellen Ripley die we kennen uit de Alien-films. Alien: Isolation is een survival horror game en Amanda's voornaamste taak is dan ook om te overleven, terwijl ze op zoek gaat naar haar moeder. Niet alleen de aliens vormen een bedreiging, ook de plaatselijke bevolking is door alle paniek niet meer helemaal helder. Ripley zal moeten improviseren en gebruik moeten maken van de omgeving om te overleven.

  Naast de details over de singleplayer is er ook informatie gelekt over de multiplayer-componenten. Online kunnen spelers tot en met vier spelers aan de slag in multiplayer en co-op.

  Omdat de game nog niet is aangekondigd is er uiteraard ook nog geen releasedatum bekend. Waarschijnlijk duurt een aankondiging niet lang meer, gezien de grote hoeveelheid informatie die al naar buiten is gebracht.

  Alien: Isolation

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.