Update - Koopt Disney FOX?

  koopt Disney FOX? Volgens CNBC kan dit gebeuren! Er zijn namelijk gesprekken geweest tussen Disney en FOX om het grootste gedeelte van FOX naar Disney te verkopen. Dit gaat voornamelijk om de filmafdeling van FOX.

  Origineel bericht: CNBC meldt dat er gesprekken zijn geweest tussen de twee gigantische studio's om het grootste gedeelte van FOX te verkopen aan Disney. FOX wil zich namelijk focussen op hun nieuws- en sportafdeling. Dit zou betekenen dat de filmafdeling verkocht wordt aan Disney.

  Wanneer koopt Disney FOX?

  Verdere informatie is schaars, maar wat we wel weten is dat de gesprekken tussen de twee studio's op dit moment niet meer worden voortgezet. Dit kan betekenen dat de deal volledig van tafel is, of dat de twee studio's in de toekomst verder gaan onderhandelen. Mocht het Disney lukken om de film afdeling van FOX te kopen is dit een grote winst voor het bedrijf.

  FOX bezit namelijk de rechten van bekende Marvel personages, waaronder de Fantastic Four en alle X-Men (In het bijzonder Wolverine en Deadpool). Mocht deze aankoop doorgaan komen al deze personages terug bij Disney, die ze dan kan integreren in het Marvel Cinematic Universe. Dat zou betekenen dat we (een nieuwe) Wolverine en Deadpool kunnen zien naast Iron Man en de andere Avengers.

  Naast Marvel bevat FOX ook andere grote franchises. Denk aan de nieuwe Planet of the Apes films of de bekende Alien franchise. Verder bevat FOX ook Avatar (en alle vervolgen die op de planning staan). Avatar is de best verkochte film ooit, als je de inflatie niet meerekent. Als Disney het voor elkaar krijgt om FOX te kopen, dan zal het bedrijf flink uitbreiden!

  Update â

  Volgens Deadline zijn de gesprekken tussen Disney en FOX weer van start gegaan. Mocht de deal doorgaan, dan behoudt FOX alles wat te maken heeft met sport en nieuws, terwijl de film en tv afdeling naar Disney verhuizen. Dit zou betekenen dat X-Men en Fantastic Four terugkeren naar Marvel, terwijl bijvoorbeeld The Simpsons ook onderdeel zal worden van het Disney imperium.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.