Update - 'Konami stopt met Metal Gear Solid'

  Er komen geen nieuwe Metal Gear Solid games meer. Dat zou het resultaat zijn van een nieuw beleid bij Konami. Het bedrijf gaat geen zogeheten triple-A games meer uitbrengen.

  Dat nieuws meldt de Franse website Gameblog. Ook website Eurogamer bevestigt de berichten. Konami zou geen nieuwe grote titels in de planning hebben. In plaats daarvan gaat de aandacht naar mobiele spellen.

  Wel zal het bedrijf nog elk jaar een Pro Evolution Soccer titel uitbrengen. Eerder deze maand verscheen het nieuwste deel: PES 2016.

  Metal Gear Solid V laatste deel

  Daarmee lijkt het zojuist uitgekomen Metal Gear Solid V de laatste grote titel van Konami. Die game werd juist extreem goed ontvangen. In de review gaven wij het spel een 9.6.

  Voorafgaand aan die release waren er al problemen bij Konami. Metal Gear Solid bedenker Kojima verliet het bedrijf na onenigheid.

  Update

  Minder dan een week geleden leek het erop dat Konami ging stoppen met het maken van console games en wilde overstappen naar mobiele games. Volgens Nintendo Life is dit nieuws niet compleet waar. Uit een gesprek met Konami blijkt dat grote titels zoals Metal Gear niet achtergelaten worden. Het bedrijf heeft officieel meegedeeld dat ze nog steeds aan het werk zijn met titels zoals Silent Hill, Castlevania, PES en enkele anderen.

  Op het moment schijnt het bedrijf druk bezig te zijn met het vergroten van het team voor de nieuwe Metal Gear game. Op de officiële pagina van Konami is er nog steeds een pagina waar je je kunt opgeven om deel te zijn van dit team. Met mede ontwikkelaar Hideo Kojima weg bij het bedrijf is het nog niet zeker wat voor soort project het gaat worden. Verdere informatie over de game is nog niet bevestigd.

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.