Update - ING storing zorgt voor vertraging betalingen

  Er is momenteel een ING storing aan de hand. Door de storing worden betalingen met vertraging bij- en afgeschreven. ING is op de hoogte van de storing.

  Op de website van allestoringen komen sinds vanochtend meldingen binnen over een storing bij ING. De gebruikers melden problemen te hebben met overboekingen, inloggen via internet en de app en overschrijvingen. ING is bekend met de storing en doet er momenteel alles aan om het probleem te verhelpen.

  ING storing nog niet opgelost

  Ongeveer een derde van de klachten gaan over vertragingen met het overboeken. Er zijn namelijk problemen met de verwerking van sommige betalingen. Volgens ING is het mogelijk dat een bij- of afschrijving op een rekening nog niet is verwerkt in het saldo van de rekening.

  Wanneer de storing precies opgelost zal zijn is nog niet bekend. Ook de oorzaak van de problemen is niet bekend. Het is hoogstwaarschijnlijk geen DDoS-aanval.

  Vorige maand was er ook al een storing bij de ING. Het bedrijf had toen ook een storing. Gebruikers van de bank hadden hierdoor moeite met overboekingen. De boekingen liepen toen grote vertraging op die voor sommigen zelfs een heel weekend duurden.

  Update

  Volgens ING is de storing inmiddels verholpen. Het is mogelijk dat betalingen op een rekening nog in reservering staan, maar dit heeft geen invloed op het saldo van gebruikers.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.