Update - Fortnite servers down - Fortnite Season 6 in aantocht?

  De Fortnite servers gaan down vandaag om een nieuwe update naar het spel te brengen. Wanneer de Fortnite servers down gaan, zal dat ook het einde betekenen van een tijdelijke modus. De Getaway LTM zal dan eindigen en mogelijk gaat Fortnite Season 6 van start.

  Ontwikkelaar Epic Games kondigde via Twitter aan dat de Fortnite servers down zouden gaan. Om 10.00 's ochtends zal het onderhoud aan de servers beginnen waardoor je tijdelijk niet meer kunt spelen. Het is nog niet bekend hoelang het onderhoud gaat duren.

  Epic Games heeft wel bekendgemaakt waardoor het onderhoud is. Het is namelijk om de nieuwe Fortnite update (v5,41) in de game te implementeren. Het is nog onduidelijk of de update ook direct zal leiden tot de start van Fortnite season 6. Tot nu toe is alleen bekend dat Fortnite season 5 deze week op haar einde loopt.

  Bij eerdere seizoenen was het zo dat er grootschalig gepromoot werd dat het nieuwe seizoen eraan komt, via onder andere Twitter. Zo werden er verschillende teasers uitgebracht om seizoen 5 in te luiden. Dit is tot nu toe nog niet gebeurd voor Fortnite season 6, waardoor wordt verwacht dat seizoen 6 van Fortnite pas later deze week van start zal gaan. Epic Games heeft nog geen verdere aankondigingen gemaakt over Fortnite Season 6.

  Fortnite servers down voor nieuwe items

  Het ziet er naar uit dat de nieuwe update in ieder geval een nieuw item naar Fortnite zal brengen. Het betreft de Port-a-Fortress, een legendarisch item waarmee je als het ware een fort in je broekzak hebt. De Port-a-Fortress kun je als een granaat gebruiken waarna er een fort ontstaat die je als beschutting kunt gebruiken wanneer het even te heet onder je voeten wordt.

  Er zijn natuurlijk nog veel meer explosieven in Fortnite en wij hebben daarvan de beste vijf op een rijtje gezet. Als je nieuw bent in de game is het misschien handig om te weten wat je absoluut niet moet doen als je aan Fortnite begint. Zo weet je zeker dat je niet binnen drie seconden uit de match geschoten wordt.

  Update - De servers zijn terug

  De Fortnite servers zijn weer online en dat betekent dat de nieuwe update live is gegaan. Er is nog wel een probleem met de Fortnite Voice Chat-functie. Deze heeft namelijk nog problemen op zowel de PlayStation 4 en de Xbox One.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.