Update: Fortnite patch notes - Veel aanpassingen in de nieuwe v7.40 update

  Na een vertraging van ongeveer twee dagen zijn de Fortnite patch notes eindelijk uitgebracht. Dat betekent ook dat de Fortnite update nu live is. Er zijn veel aanpassingen doorgevoerd die de Fortnite community al maanden wil zien. Wij hebben alle grote veranderingen op een rijtje gezet.

  Er zijn veel grote veranderingen doorgevoerd aan de gameplay in Fortnite Battle Royale. Allereerst is er een nieuw wapen toegevoegd, de Infantry Rifle. Dit wapen is beschikbaar in drie varianten, waarmee je 41, 43 en 45 schade per kogel aanricht.

  Daarnaast is de Hand Cannon minder sterk gemaakt, want de schade tegen structures is verminderd. Ook kunnen Rocket Launchers kunnen alleen nog maar in Supply Drops worden gevonden. Tot slot is ook de Bush nog sterker gemaakt. De schade van de eerste kogel wordt opgevangen door de Bush.

  Veel veranderingen te lezen in de Fortnite patch notes

  De veranderingen aan de wapens zijn één ding, maar er is nog een hele grote verandering doorgevoerd. De Pop-Up Cup instellingen zijn namelijk geïmplementeerd in de normale matches. Dat betekent dat je vijftig health of shield krijgt wanneer je een vijand elimineert. Ook krijg je van iedere soort vijftig materiaal en kun je maximaal 500 stuks van ieder materiaal meenemen. Het verzamelen van materiaal gaat ook veertig procent sneller en dit resulteert volgens Epic Games in betere gevechten en een betere beloning voor een eliminatie.

  Ook kun je in de Fortnite patch notes lezen dat je na de nieuwe update niet meer met een vliegtuig door de gebouwen van je tegenstander kunt vliegen. Hierdoor worden de vliegtuigen een stuk minder sterk. Daarnaast moet je vanaf nu een knop indrukken om gebruik te maken van een Zipline, waardoor je er niet meer per ongeluk vanaf valt.

  Slecht nieuws voor console spelers

  Daarnaast is er ook slecht nieuws voor de console spelers. Er komt namelijk een cooldown op de Aim Assist. Je kunt niet meer ‘spammen’ om je crosshair constant op de tegenstander te laten richten. Hierdoor werd het mikken te makkelijk gemaakt en daarom moet je nu vijf seconden wachten voordat de Aim Assist weer werkt. Dit waren nog lang niet alle aanpassingen in de nieuwste Fortnite update. De volledige Fortnite patch notes kun je lezen op de website van Epic Games.

  Ook zijn er dertien nieuwe challenges uitgebracht. Wanneer je alle challenges haalt, krijg je een gratis Battle Pass in Fortnite season 8. Lees hier vijf features die wij verwachten in Fortnite season 8. Op dit moment zijn de servers nog offline, maar wij zullen jullie laten weten wanneer Fortnite Battle Royale weer te spelen is.

  Update - De servers zijn weer online

  Ongeveer twee uur nadat de servers offline gingen, zijn ze weer online gegaan. De nieuwe Fortnite update kan nu worden gespeeld.

  Fortnite Battle Royale is gratis te spelen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en mobiele apparaten.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.