Update - Fortnite festival eindigt als gigantische flop

  Een Fortnite festival in de Engelse stad Norwich, ook wel ‘Fortnite Live’ genoemd, beschreef zichzelf als “de ultieme Fortnite Battle Royale!”, maar eindigde uiteindelijk in een gigantische flop. Er was te weinig personeel, huilende kinderen en boze ouders die hun geld terug wilden.

  Epic Games

  Het Fortnite festival werd op 16 en 17 februari gehouden en zou een leuk feest moeten zijn met allerlei activiteiten waaronder danscompetities, boogschieten, klimmen, uitzendingen van bekende YouTubers op groot scherm en er waren PC's waar fans Fortnite op konden spelen. Tickets kostten rond de 20 euro. Dit klonk allemaal leuk, dus als gevolg hiervan kwamen iets minder dan 3000 kinderen op het feest af.

  Helaas bleek alles niet zo goed georganiseerd te zijn als gehoopt. Er stonden gigantische rijen, zelfs twee uur nadat de poorten open waren gegaan. Zo was er te weinig personeel, maar één klimmuur voor de 3000 kinderen en waren er maar vier GO-karts. Niemand was verkleed als personages uit Fortnite. Ook moesten zij betalen om een potje Fortnite op een van de computers te spelen, ondanks dat het een gratis spel is. De combinatie van al deze problemen zorgde voor boze ouders en huilende kinderen.

  Fortnite festival was een teleurstelling

  Ondanks de stroom aan klachten die de organisatoren ontvingen op Facebook, noemden zij Fortnite Live nog steeds een ‘geslaagd evenement.’ Er werd in een post gezegd dat ‘meerdere mensen het evenement fantastisch vonden en hun kinderen een geweldige tijd hadden’. Dit zorgde voor grote ophef onder de ouders. Kort hierna werd de complete Facebook-pagina verwijderd. Inmiddels hebben de organisatoren hun excuses aangeboden.

  Fortnite is een wereldberoemde Battle Royale game met veel (jonge) fans. De game is ontwikkeld door Epic Games en te downloaden op verschillende platformen. Maximaal honderd spelers strijden tegen elkaar en proberen te overleven. Door als laatste over te blijven kan je het spel winnen. Het speelbare gebied wordt steeds kleiner, waardoor spelers elkaar sneller tegenkomen en de confrontatie aan moeten gaan. Als je benieuwd bent naar de verschillen tussen Fortnite en de recent uitgekomen Apex Legends, lees dan vooral ons artikel.

  Update - Epic Games reageert op de kwestie

  Inmiddels heeft Epic Games in een statement aan Eurogamer verteld dat het bedrijf juridische stappen wil ondernemen tegen de organisatoren van het Fortnite festival. Het festival werd namelijk niet georganiseerd door Epic Games, maar door Exciting Events. De organisator van het festival had eerder beloofd om de show volgend jaar opnieuw in Norwich te geven, ondanks de vele klachten. Epic Games zei het volgende in een statement:

  "De kwaliteit van onze spelerservaring is ongelooflijk belangrijk voor ons, of het nu over het spel gaat of over officiële openbare evenementen zoals Fortnite Pro-Am van vorig jaar. Epic Games was op geen enkele manier geassocieerd met het evenement dat plaatsvond in Norwich en we hebben een claim ingediend tegen de organisatoren in de High Court of London."

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.