Update: Disney films op Netflix vanaf 2019 geannuleerd

  Disney is van plan om vanaf 2019 Disney films op Netflix te annuleren. Vervolgens wil het bedrijf zijn eigen videodienst opzetten. Disney is van plan om haar eigen dienst met twee kanalen in 2019 in te laten gaan.

  Update: Inmiddels is duidelijk dat de wijziging voorlopig inderdaad alleen voor Amerika geldt. Voor Nederland zal er daarom niets veranderen in het aanbod van Netflix. Hier zullen de Disney films gewoon beschikbaar blijven.

  Origineel bericht: Disney films waren pas vanaf 2016 te zien op Netflix, Momenteel zijn er films te zien van onder andere animatiefilms als Inside Out, de populaire Star Wars films en blockbusters van Marvel. Het is nog niet duidelijk of alle Disney films van Netflix worden verwijderd, of dat er alleen geen nieuwe films meer worden vertoond.

  Verder is nog niet bekend of dit beleid wereldwijd doorgetrokken zal worden. Het kan ook goed zijn dat Disney haar eigen dienst enkel in Amerika opzet en voor ons in Nederland de films voorlopig wel op Netflix laat staan. Hier zal waarschijnlijk later meer duidelijkheid over komen.

  Disney films op Netflix naar eigen kanalen

  Zoals vermeld, zal de nieuwe dienst van Disney bestaan uit twee verschillende kanalen. Er komt een kanaal voor films, zoals de aankomende Toy Story 4 en het vervolg op Frozen. En ook komt er een sportkanaal gebaseerd op de sportzender ESPN. Dit programma zendt sportevenementen uit in Amerika van onder andere NBA en NFL.

  Verder heeft Disney het bedrijf BAM Technologies gekocht. Dat bedrijf zorgt momenteel voor streams van MLB, NHL, HBO en WWE. Disney had al een aandeel van 33 procent in het bedrijf, maar heeft dit verhoogd naar 42 procent.

  Overigens zal de deal geen invloed hebben op de Marvel series van Netflix. Daarvoor blijven Disney, dat eigenaar is van Marvel, en Netflix gewoon samenwerken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.