Update - Assassins Creed VR-game mogelijk in de maak bij Ubisoft

  Ubisoft is geen vreemde als het gaat om het maken van VR-games. De uitgever kwam ook al met titels als Werewolves Within en komt later dit jaar met Star Trek: Bridge Crew. Toch gebruikt Ubisoft geen van haar grote franchises, maar daar komt wellicht binnenkort verandering in. Ubisoft zou namelijk werken aan een Assassins Creed VR-game.

  Het zou niet lang meer hoeven te duren voordat we aan de gang kunnen met een Assassins Creed VR-game, dat is als we het CV van een grafisch ontwerpen mogen geloven. Matt Stenquist, User Interface werknemer bij Ubisoft Parijs, heeft namelijk zijn portfolio geüpdatet. Bij de update meldt Stenquist dat hij heeft gewerkt aan de UI van een Assassins Creed VR-game en voegt hierbij meerdere foto's.

  Er is nog niet veel te vertellen over wat de game gaat worden, maar wel is te melden dat de VR-game een multiplayer game of multiplayer component heeft. Dit blijkt uit verschillende pictogrammen die Stenquist in zijn portfolio plaatst. Het zou niet heel vreemd zijn dat de Assassins Creed VR-game multiplayer is, de VR-games waar Ubisoft nu aan werkt zijn dit echter ook.

  Assassins Creed VR-game heeft mogelijk veel ruimte nodig

  In het Stenquist weet niet veel over de game zelf, maar weet wel te melden dat het spel wordt gemaakt in Unreal Engine 4. Daarbij vertelt hij dat tijdens zijn tijd, de game werd ontworpen voor HTC Vive en Oculus Rift. Vooral de benodigdheden zouden hier mee te maken hebben.

  Het zou namelijk heel goed kunnen dat de Assassins Creed VR-game een speelruimte op kamergrootte nodig heeft. PlayStation VR is niet de mogelijkheid om een driedimensionaal speelveld uit te lezen, de andere headsets hebben deze mogelijkheid wel. Dit kan dus de reden zijn waarom de game PlayStation VR overslaat.

  Voorlopig zullen we echter moeten wachten totdat we meer over de titel horen. Misschien heeft Ubisoft het hele project wel geschrapt, omdat de game niet was wat ze gehoopt hadden. Mocht Ubisoft wel werken aan de titel dan zullen we tijdens E3 waarschijnlijk de eerste beelden van de game zien.

  Update

  Tim van Kan, die het team leidt voor dit Ubisoft VR-project, laat weten dat dit geen commercieel project betreft, maar bedoeld is voor NHTV-studenten om een portfolio op te bouwen. Hij biedt zijn excuses voor het ongemak.

  Star Trek: Bridge Crew

  Verkijgbaar vanaf 30 may 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.