Update - ABN Amro storing zorgt voor problemen - App en site werken niet

  Er heerst sinds vanochtend een ABN Amro storing. Mensen die bij de bank zitten kunnen zowel via internet als via de bankieren app niet bij hun rekening komen. De medewerkers van de bank proberen met man en macht het probleem op te lossen.

  Man vyi

  Voor hoelang de problemen bij de bank nog zullen aanhouden is de vraag, er is geen indicatie vrijgegeven door het bedrijf. Op Twitter weet de bank ook geen extra informatie te verschaffen aan klanten die last hebben van het probleem.

  Het is niet de eerste keer dat de ABN Amro kampt met een storing. Afgelopen jaar ging het namelijk ook al een aantal keren mis en op 16 januari was er ook sprake van een storing bij de bank door een DDoS-aanval.

  Komt geld later door ABN Amro storing?

  Voor mensen die zitten te wachten op hun salaris, zakgeld of studiefinanciering hoeven zich geen zorgen te maken. Volgens de bank zullen deze bedragen gewoon bijgeschreven worden op de rekening in de periode van de storing. Ook de afschrijvingen zullen soepel verlopen.

  Gezien het feit dat het de tweede keer in korte tijd is uiten mensen op Twitter hun ongenoegen naar de bank.

  ABN Amro was overigens niet de enige bank die vanochtend een storing onder de neus geschoven kreeg. Bij de Rabobank konden mensen tussen 7 uur en half 9 niet internetbankieren en ook bij de ING had men last van problemen. De storing van ING duurde wel beduidend korter, mensen konden niet bij hun rekening vanaf 10 uur, maar na 50 minuten was het probleem alweer verholpen.

  Update

  De storing is nog steeds gaande bij de bank en er is nog steeds geen indicatie vrijgegeven van wanneer het probleem verholpen is, maar toch kunnen sommige geluksvogels via de app weer bij hun rekening terechtkomen.

  Update 2

  Inmiddels loopt alles weer op rolletjes en kan iedereen die bij de ABN Amro zit weer bankieren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.