Universele Skype app voor Windows 10 in ontwikkeling

  Microsoft komt met een universele Skype app voor Windows 10. De nieuwe versie zou werken op alle Windows 10 platformen, zoals desktop PC's, tablets en smarthpones.

  Binnenkort kunnen Windows Insider-leden gebruik maken van een béta versie van de nieuwe versie van Skype Universal Windows Platform Preview, zo luidt de nogal omslachtige naam die de ontwikkelaars aan het programma hebben gegeven.

  Sinds afgelopen november is Microsoft bezig geweest met het steeds verder intergreren van Skype met Windows 10. Recentelijk vierde Skype nog haar 10-jarige bestaan met de introductie van gratis groepsgesprekken. Nu doet de Amerikaanse softwaregigant er een schepje bovenop en komt met een universele Skype app die dus werkt met alle Windows 10 ondersteunende apparaten.

  De populairste functies van Skype zijn allemaal aanwezig, zoals je zou verwachten. Groepchats, foto's versturen en persoonlijk (video)bellen is beschikbaar. Opvallend genoeg is videobellen met een groep (nog) niet aanwezig. De volledige lijst met features is te vinden op de website van Skype.

  Het doel van de nieuwe universele Skype app is het intergreren van alle Windows 10 apparaten met elkaar en een zo overzichtelijk mogelijke ervaring te bieden.

  Universele Skype app voor Windows 10 is geen vervanger

  Andere apparaten kunnen natuurlijk nog steeds de normale versie van Skype gebruiken. Ook als je de nieuwe versie hebt geïnstalleerd kun je de ''reguliere'' versie nog steeds gebruiken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.