Ultra Sun en Ultra Moon misschien laatste Pokémon games voor 3DS

  Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon worden misschien de laatste Pokémon games voor de 3DS. Daar suggereert Shigeru Ohmori, game director bij Game Freak, naar in een interview met IGN.

  Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon komen 17 november uit voor de Nintendo 3DS en daarna is het over en uit voor Pokémon games op die handheld. Ohmori zegt er tegen website IGN het volgende over:

  "Met Ultra Sun en Ultra Moon hebben we de grenzen van de 3DS opgezocht en ik denk dat we het maximale eruit hebben gehaald."

  Wat gebeurt er met de Pokémon games na 17 november?

  Als er na Ultra Sun en Moon geen Pokémon games meer gaan verschijnen op de 3DS, moet de franchise dus op een andere console of handheld gaan uitkomen. Dat wordt dan op de Nintendo Switch, ondanks dat Ohmori daar met geen woord over gerept heeft.

  Toch ligt een toekomstige Switch release voor Pokémon in de lijn der verwachtingen. Maar voordat het zover is, krijgen we natuurlijk eerst nog Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon. Dat zullen dan de vierde reeks aan Pokémon games voor die handheld wezen, nadat Pokémon X en Y in 2013 de eerste spellen waren.

  Pokemon Ultra Sun

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.