Ubisoft wil graag beter zijn in PC games

  Uitgever Ubisoft is niet zo over zichzelf te spreken. Hoewel de games die het bedrijf uitbrengt als warme broodjes over de toonbank gaan, zien de Fransen zichzelf liever verbeteren op de PC markt.

  Op de consoles doen games als Assassin's Creed, Far Cry en Watch Dogs het bovengemiddeld goed, maar de reputatie van Ubisofts gedrag op de PC markt laat nog wat te wensen over. In ieder geval, als we Ubisoft zelf mogen geloven.

  Deze reputatieschade is de oorzaak van verschillende dingen. PC games van Ubisoft vereisten een paar jaar geleden nog een verplichte interverbinding, en het gat tussen de release van games op de PC ten opzichte van de consoleversie zou ook veel te groot zijn.

  Inmiddels heeft de uitgever het een en ander aangepast, maar het kan altijd beter. PC ports van games lopen niet altijd even best en uPlay kampt soms met serverproblemen. Hier gaat het bedrijf dus iets aan doen, stelt Alain Corre, uitvoerend bestuurder.

  "Wij erkennen het belang en de behoeften van PC gamers en we zullen blijven werken aan de verbetering van het maken en ondersteunen van PC games. Wij luisteren naar de feedback van de spelers en gaan hiermee aan de slag."

  Ubisoft gaat al beter

  Het bedrijf werkt inmiddels als hard aan deze verbeteringen. Zo zullen Far Cry 4 en Assassin's Creed: Unity tegelijk uitkomen op zowel de PC als de consoles en zullen die titels een eenmalige online activatie vereisen.

  Far Cry 4

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.