Ubisoft verontschuldigt zich voor het einde van de Assassin's Creed Odyssey DLC

  Recent heeft Ubisoft officieel Chapter 2 van de DLC ‘Legacy of the First Blade’ van Assassin’s Creed Odyssey uitgebracht. Niet iedereen is tevreden met het hoofdstuk, want sommige spelers vinden dat de Assassins Creed Odyssey DLC spelers voor een bepaalde periode in een heteroseksuele relatie zou dwingen. Directeur Jonathan Dumont heeft zich verontschuldigd en een uitleg gegeven over de kwestie.

  Chapter 2 heet ‘Shadow Heritage’ en is het tweede deel van de volledige DLC, ‘Legacy of the First Blade.’ De Assassin's Creed Odyssey DLC zou het verhaal van de eerste huurmoordenaar vertellen en andere belangrijke content bieden voor het verloop van het verhaal. Let op: Hieronder kan je spoilers tegen komen.

  Afhankelijk van of je Kassandra of Alexios hebt gekozen in het begin van je avontuur, krijgt een van hen aan het einde van de DLC een kind via een heteroseksuele relatie. Sommige fans waren hier erg ontevreden over en lieten hun mening horen. Zij vonden dat Ubisoft hen in een heteroseksuele relatie dwong deel te nemen. In een forum op de officiële site van Ubisoft heeft Dumont gezegd dat het belangrijk voor de game was dat je personages bloedlijn een blijvende impact heeft op de Assassins. Hij erkende dat het bedrijf de plank mis heeft geslagen en dat dit een goed leermoment is voor het team. Hij zei het volgende op het forum:

  “We willen onze excuses aanbieden aan spelers die teleurgesteld zijn door een relatie waar je personage aan deelneemt. Ons doel was om spelers te laten kiezen tussen een utilitaristische kijk op het zorgen dat je bloedlijn voort blijft leven om een relatie te vormen. We probeerden een onderscheid te maken tussen de twee, maar hadden dit zorgvuldiger kunnen doen. De motivatie voor deze beslissing is slecht uitgevoerd.”

  Assassins Creed Odyssey DLC 'Legacy of the First Blade'

  In de eerste aflevering van de Assassins Creed Odyssey DLC ontmoet de speler Darius. Op zoek naar jou, reist een groep met vreemde maskers de wereld door. De aflevering kwam uit op 4 december 2018. Het laatste en derde deel van de DLC zal uitkomen aan het einde van februari of begin maart. Deze laatste aflevering van de DLC serie Legacy of the First Blade zal Bloodline gaan heten. Benieuwd wat wij van de game vinden? Je leest het in onze Assassin's Creed Odyssey review.

  Deze uitbreidingen van Assassin’s Creed Odyssey zijn ook beschikbaar al beschikt de speler over de Assassin’s Creed Odyssey Season Pass. Deze is aan te schaffen voor de Xbox One voor 39,99 euro. Wanneer je bezit over deze pas krijg je ook Assassin’s Creed 3 remastered en Assassin’s Creed Liberation remastered.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.