Ubisoft: 'Splinter Cell is nog aan het evolueren'

  Alhoewel het vorig jaar uitgekomen Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist alweer het zesde deel in de hoofdserie is, zegt Ubisoft dat de game-serie nog steeds aan het evolueren is. Volgens de Franse uitgever en ontwikkelaar heeft de serie nog geen vaste formule.

  Volgens veel gamers en recensenten was Blacklist een grote stap in de goede richting en ook wij gaven de game een dikverdiende 9. Deze stap was dan ook in de richting van de oudere Splinter Cell-games en met name Chaos Theory, die over het algemeen wordt gezien als de beste Splinter Cell. Volgens de animation director van Ubisoft Toronto, Kristjan Zadziuk, is de serie echter nog steeds op zoek naar een vaste formule:

  "We hebben niet de luxe die bijvoorbeeld Assassin's Creed wel heeft, waar ze precies de formule weten. Splinter Cell is nog aan het evolueren. Als je kijkt naar de games, dan zijn er geen twee hetzelfde. Dat maakt het voor mij heel spannend en we komen telkens dichterbij de vorm hoe de game moet zijn. Misschien is Splinter Cell wel helemaal niet bedoeld voor tientallen miljoenen verkopen zoals Call of Duty. Misschien gaat het gewoon om de beste Splinter Cell te maken die het kan zijn."

  Tevens zegt Zadziuk dat hij niet gameplay-elementen uit andere games wilt lenen, dat vindt hij valsspelen. Volgens de zegsman moet je kijken naar wat in een game werkt en wat niet.

  "Far Cry 3 is bijvoorbeeld heel anders dan Blacklist, maar de 'active sprint' uit Assassin's Creed zit soortgelijk in Blacklist, maar dan op een andere manier verwerkt."

  Tom Clancy's Splinter Cell HD Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 23 september 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.