Ubisoft sales duiden op recordwinst door Assassin's Creed

  Ubisoft Entertainment heeft flink wat bekende franchises. Far Cry, Rainbow Six, het zijn bekende titels van deze uitgever. Maar ook Assassin's Creed is een serie waarmee Ubisoft veel winst maken. Nu zien we in de Ubisoft sales een financieel erg sterk jaar.

  Afgelopen boekjaar is er namelijk een recordwinst behaald. De meeste winst is door het bedrijf binnengeharkt met de nieuwe Assassins Creed Origins.

  Ubisoft sales halen record

  De opbrengsten lagen ruim 19 procent hoger dan vorig jaar: 108 miljoen euro. Er is ruim 140 miljoen euro winst geboekt, wat veel meer is vergeleken met de cijfers van vorig jaar. Toen wist Ubisoft nog maar een winst van 108 miljoen te verkrijgen. Topman Yves Guillemot verwacht dat dit pas het begin is en er meer winstgroei zal volgen.

  De recordwinst werd door Guillemot niet verwacht. De inkomsten van digitale verkopen waren ruim 58 procent, wat een grotere toename is dan Ubisoft zag aankomen en een positief effect heeft op het resultaat. Vorig jaar bestond ruim 50 procent uit verkoop van digitale producten.

  Meer eSport

  Ubisoft denkt dat er in de toekomst nog meer geld kan worden verdiend door eSports. Guillemot vertelde tegen Gamasutra:

  "Eindelijk werken we verder aan de ontwikkeling en structuur van de eSports die we aanbieden, en we zien daarin veel kansen. Op de lange termijn nieuwe manieren van gamen, mogelijk gemaakt door streaming, maken het mogelijk om met onze merken een groter publiek te bereiken."

  Titels die een belangrijkere rol bij eSports kunnen spelen zijn games als Rainbow Six Siege. Op het moment zijn onder andere games als Dota 2, Counter Strike Global Offensive en League of Legends de meest populaire eSport games.

  De eSport wereld wordt steeds groter. Vandaag opent er in Amsterdam een eSport café en zodoende zijn er ook steeds meer Nederlandse jongeren die betrokken raken als top eSporters.

  Assassin's Creed Origins

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.