Ubisoft reageert op Assassin's Creed Odyssey microtransacties

  Assassin’s Creed Odyssey bevat microtransacties. Ondanks dat de game veel positieve recensies heeft, zijn microtransacties één van de grootste kritiekpunten die fans de game geven. Bepaalde mensen denken dat de game je probeert te verleiden om geld uit te geven aan XP-boosters, bushels en in-game upgrade materialen. Ubisoft ontkent dit.

  De shop van Odyssey bevat permanente boosts voor XP en geld, tot grote frustratie van sommige fans. Een aantal spelers vindt dat de game al gauw te moeilijk wordt en dat vijanden vaak met je personage mee levelen. Dit zou laten zien dat Ubisoft mensen verleidt boosters te kopen, om zo het spel makkelijker te maken.

  Niet alle fans vinden de microtransacties in Assassin's Creed Odyssey negatief. Sommige spelers zeggen dat boosters juist de game leuker maken, omdat ze sneller XP krijgen en daardoor dus ook sneller skills ontgrendelen. Door sneller levels omhoog te gaan, komen meer delen van de wereld vrij en kunnen spelers allerlei gevechtsscenario’s ondergaan. Ook in onze Assassin's Creed Odyssey review heeft hij een hoog cijfer gekregen, namelijk een 9,2.

  Ubisoft reageert op de Assassin's Creed Odyssey microtransacties

  "Time-savers, zoals de permanente XP Boost, zijn 100% optioneel voor spelers die hun progressie willen opvoeren en worden niet beschouwd als onderdeel van de economie en moeilijkheidsgraad in de game. Spelers hebben de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad op elk moment te veranderen in de Main Menu Options om het juiste niveau van uitdaging voor hen te vinden.’’

  In de game speelt zich af rond het jaar 431 voor Christus. Je hebt de keuze uit twee Spartaanse huurlingen: Alexios of Kassandra. Je komt uit een machtige familie, maar bent verbannen door een drama. Ubisoft wilde een transitie van de franchise maken naar een complete RPG. Hierbij maak je keuzes die impact hebben op de wereld en het verhaal. Ook het levelsysteem en customization is uitgebreider.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.