Ubisoft Pass mogelijk gelekt op Ubisoft Store

  Het lijkt erop dat Ubisoft een eigen abonnementsservice gaat beginnen. Een Resetera-gebruiker heeft een item in de Ubisoft Store ontdekt met de naam “Ubisoft Pass Premium”. Dit zou betekenen dat Ubisoft werkt aan een dienst waarbij games gespeeld kunnen worden zonder deze aan te schaffen.

  BagoGames

  Ubisoft zou niet de eerste zijn die komt met een dergelijke dienst. EA biedt al iets vergelijkbaars, waardoor EA games voor een maandelijks bedrag op Xbox One gespeeld kunnen worden. Xbox Game Pass biedt iets vergelijkbaars en zelfs Nintendo is het concept niet vreemd, al is hun dienst gefocust op retro-games.

  Is er nog meer bewijs dat Ubisoft Pass bestaat?

  Op dit moment is een screenshot uit de Ubisoft Store ons enige bewijs. Daar staat tegenover dat als het screenshot echt is, de Ubisoft Store de meest geloofwaardige plek is voor dit lek. Een definitief antwoord laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten. Over een kleine twee weken is de E3 persconferentie van Ubisoft, waar we waarschijnlijk meer zullen horen als de Ubisoft Pass bestaat.

  Is dit een logische zet voor Ubisoft?

  Het aanbieden van een dienst als deze zou zeker geen onlogische zet zijn. Ubisoft heeft meerdere langlopende en succesvolle franchises, zoals Assassin’s Creed, Far Cry, Rayman, en Rabbids. Het aanbod om een abonnementsdienst te ondersteunen is dus aanwezig. Ubisoft kan met een dergelijke dienst veel verdienen aan mensen die hun games willen spelen maar er de aanschafprijs niet voor over hebben.

  Overigens suggereert de naam Ubisoft Pass Premium dat er meerdere varianten op de dienst zullen zijn. Wat het verschil zal zijn is nog onduidelijk, maar een verschil in het game-aanbod lijkt een open deur. Een verschil in welke versie van een game er aangeboden wordt is ook mogelijk. Overigens is er geen informatie gelekt over de platformen waarop de pas zal verschijnen. Ubisoft games zijn meestal multi-platform, maar dat wil niet zeggen dat deze dienst dat ook zal zijn.

  Of de Ubisoft Pass werkelijkheid is en hoe de dienst er precies uit gaat zien horen we waarschijnlijk tijdens E3. Ubisofts persconferentie vindt plaats op Maandag 10 juni, om 22.00 Nederlandse tijd.

  Rayman Raving Rabbids Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 9 september 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.