Ubisoft kondigt nieuwe Avatar game aan

  Ubisoft en filmbedrijf Lightstorm Entertainment gaan samenwerken om een nieuwe Avatar game te ontwikkelen. Het project moet een nieuwe triple A titel worden. Dat maakt Ubisoft vandaag bekend.

  De Avatar game zal ontwikkeld worden door Massive Entertainment, de studio achter bijvoorbeeld Tom Clancy's The Division. Met de Snowdrop Engine moet een spel gecreëerd worden in de wereld van James Camerons Pandora. Hoe de wereld er specifiek uit komt te zien is nog onbekend, maar degenen die de film Avatar hebben gezien, kunnen zich er wel wat bij voorstellen.

  Nog geen footage Avatar game

  In de uitgegeven promotievideo, te zien boven dit artikel, zijn alleen beelden te zien van interviews met ontwikkelaars en van de film Avatar, niet van de nieuwe game. Wel hinten de geïnterviewden naar een open wereld game omdat 'gamers in staat zullen zijn om de wereld van Pandora te ontdekken'.

  Het is niet de eerste keer dat Ubisoft en Lightstorm Entertainment samenwerken voor een game. In 2009 kwam namelijk James Cameron's Avatar uit. Deze third-person shooter kwam uit voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Ubisoft meldt dat de nieuwe Avatar game voor consoles en PC uitkomt. Het spel heeft nog geen releasedatum.

  Vervolg van de film Avatar

  Na het overweldigende succes van de film Avatar in 2009 bracht James Cameron vorig jaar nogmaals naar buiten dat de film meerdere vervolgdelen krijgt. Wanneer het eerstvolgende deel uitkomt is nog niet bekend, maar volgens de geruchten zal het rond Kerst 2018 worden.

  James Cameron's Avatar: The Game

  Verkijgbaar vanaf 4 december 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.