Ubisoft is niet van plan om terug te keren naar 'gefocuste' Assassin's Creed games

  De Assassin’s Creed games waar ontwikkelaar en uitgever Ubisoft ons de laatste jaren op heeft getrakteerd zijn titels waar spelers tientallen uren in kunnen stoppen, zonder zich te vervelen. Volgens CEO Yves Guillemot is de nieuwe stijl zo succesvol dat het bedrijf niet van plan is om terug te keren naar het oude concept van de franchise.

  Sinds de release van Assassin’s Creed: Origins is de bekende gameserie niet meer hetzelfde. Waar het voorheen mogelijk was om de Assassin’s Creed games in ongeveer vijftien uur uit te spelen, daar zijn het nu enorme games geworden die veel overeenkomsten hebben met RPG’s als The Witcher III. De gemiddelde speler van Assassin’s Creed: Odyssey steekt er ongeveer 60 uur in, volgens Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft.

  In een interview met Games Industry vertelt Guillemot over de nieuwe richting die de ontwikkelaar is ingeslagen met één van haar grootste franchises:

  “Ons doel is om te zorgen dat je een Assassin’s Creed Unity kan ervaren binnen een Odyssey. Als je een verhaal van 15 uur wilt hebben, dan kan dat, maar je kan daarnaast ook andere verhalen beleven. Je leeft in die wereld en je kan elk doel najagen als jij dat zelf wil. We bieden een ervaring, veel Unity-achtige ervaringen in één game.”

  Nieuwe Assassin’s Creed games zijn winstgevend voor Ubisoft

  Volgens Guillemot hoeft het bedrijf zich ook geen zorgen te maken over de hogere kosten die gepaard gaan met games als Origins en Odyssey. De CEO geeft aan dat de wereld groot is en dat er genoeg spelers zijn die hun games aanschaffen en spelen. De nieuwe titels zetten bovendien ook meer in op microtransacties, waardoor de titels meer opleveren op de lange termijn.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.