Ubisoft doneert 500.000 euro aan wederopbouw Notre Dame

  De wereld was afgelopen maandagavond in shock door de brand in de wereldberoemde katherdraal in Parijs. Wereldwijd wordt er massaal geld opgehaald voor de renovatie van de Notre Dame en Ubisoft doet hier ook aan mee. Zij doneren 500.000 euro en bieden Assassin's Creed Unity voor een week gratis aan op de PC.

  Ubisoft

  Waarom is de Notre Dame zo belangrijk voor Ubisoft?

  De Notre Dame was een van de hoogtepunten uit Assassin's Creed Unity. De kathedraal werd voor de game volledig op schaal nagemaakt en kon door hoofdpersonage Arno beklommen en betreden worden. In totaal deed Ubisoft er twee jaar over om het iconische bouwwerk na te maken. In een statement gaf Ubisoft aan dat ze iedereen de kans willen geven om de schoonheid van de Notre Dame te kunnen bewonderen.

  Het volledige statement luidt als volgt:

  Ten gevolge van de gebeurtenissen op maandag zullen wij €500,000 doneren om te helpen bij de restauratie en wederopbouw van de Notre Dame. Wij moedigen iedereen die van plan is te doneren aan om dit te doen. Daarnaast willen wij iedereen de kans geven om de schoonheid van de kathedraal te kunnen bewonderen. Daarom zullen wij Assassin's Creed Unity voor één week gratis weggeven aan alle PC-gebruikers.

  -Ubisoft

  Ubisoft vertelde aan Kotaku dat ze graag hun werk zouden willen delen om mee te helpen aan de wederopbouw van de kathedraal. Hieraan werd wel toegevoegd dat de Notre Dame in de game niet helemaal correct is en beter een artistieke interpretatie genoemd kan worden. Ondanks dat ze heel gedetailleerd te werk gingen zijn er verschillen in de grote van het gebouw en zijn bepaalde elementen anders.


  Assasin's Creed Unity plaatje

  Assassin's Creed Unity

  Assassin's Creed Unity speelt zich af tijdens de Franse Revolutie in het jaar 1789. Als sluipmoordenaar Arno maak je een deel uit van alle belangrijke momenten uit de revolutie zoals bijvoorbeeld de bestorming van de Bastille en wordt je een ware master-assassin. Op XGN kreeg de game ondanks de vele technische mankementen een 8,0. De redenen voor dit cijfer waren de vele vernieuwingen zoals het verbeterde combat-systeem en uitgebreide customization-opties. De game is gratis te downloaden op de PC tot en met 25 april.

  Assassin's Creed Unity

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.