Uber zelfrijdende auto's verschijnen nog deze maand

  Als het aan Travis Kalanick, mede-oprichter van Uber, ligt komen de eerste Uber zelfrijdende auto's nog deze maand op de weg. De auto's zullen niet geheel zelfstandig gaan rijden. Er blijft voorlopig nog altijd een menselijke hand om overzicht te houden.

  De Uber zelfrijdende auto's zullen voorlopig alleen in Pittsburg in Amerika gaan rijden. Deze stad is bijna wel de hoofdstad van robotici en zelfsturende voertuigen te noemen. Ook de ontwikkeling van de systemen die Uber gaat gebruiken zijn in deze stad ontworpen.

  Uber zelfrijdende auto's worden Volvo XC90's

  De Uber zelfrijdende auto's worden aangepaste Volvo XC90 sport-utility auto's. De auto's worden uitgerust met allerlei systemen die werken met camera's, lasers, radar en GPS om er voor te zorgen dat de auto altijd weet waar het is en waar het naar toe moet gaan.

  Bewoners van het centrum van Pittsburg moeten nog voor het einde van deze maand Uber zelfrijdende auto's kunnen bestellen. Deze komt dan voorlopig nog met een mens in de bestuurdersstoel voor het geval de systemen uitvallen of er onverwachte situaties voorkomen waar de systemen nog niet mee om kunnen gaan.

  Google en Tesla

  Andere bedrijven zoals Google en Tesla zijn ook bezig met zelfrijdende auto's, maar de Uber zelfrijdende auto's zijn de eerste die zelf als taxi naar de consument zullen rijden en (hopelijk) zonder ingrepen van een mens van A naar B kunnen rijden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.