Twitter werkt aan kapotte LHBT zoektermen

  De LHBT zoektermen op Twitter geven op dit moment geen resultaten. Twitter heeft aangegeven dat het om een fout in het systeem gaat en werkt op dit moment aan een oplossing.

  In dit weekend werd het opeens onmogelijk om te zoeken naar LHBT zoektermen zoals #gay en #bisexual. De zoektermen gaven geen resultaten. Critici spraken over een poging van Twitter om de LHBT gemeenschap de mond te snoeren.

  Maar Twitter heeft aangegeven dat het een fout is in het systeem dat gevoelige posts opspoort en verbergt. Het systeem bestond uit een lijst van termen die vaak in combinatie met gevoelige inhoud werd gebruikt. Maar omdat deze lijst verouderd is werd elke tweet geblokkeerd.

  LHBT zoektermen weer te zoeken – Twitter werkt aan permanente oplossing

  Om de schade te beperken heeft Twitter de lijst een update gegeven en de zoektermen die niet altijd gelinkt zijn aan gevoelige content er uit gehaald. Het sociale netwerk is op zoek naar een betere oplossing die het blokkeren van gevoelige tweets mogelijk maakt zonder woorden compleet te blokkeren. Twitter hoopt deze oplossing binnen 24 uur klaar te hebben.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.