Twitter Video app is niet officieel, hackt je account

  Twittergebruikers hebben de berichten misschien al voorbij zien komen, maar de Twitter Video app is eigenlijk een hack! Wanneer je de app toegang geeft tot Twitter zal de app automatisch vanaf je account gaan tweeten.

  Vanaf gisteren staat Twitter vol met berichtjes van een onofficiële app genaamd Twitter Video. Een video genaamd ‘Baby Poops in His Onesie, But Dog’s Response Leaves Millions of People in Hysterics’ heeft ervoor gezorgd dat honderden Twittergebruikers voor de hack zijn gevallen.

  Twitter Video app tweet vanaf je account

  Om de video te zien moet je, volgens de app, Twitter Video toestemming geven en aan je Twitteraccount toevoegen. Wanneer je dit doet zie je de video, maar tweet de Twitter Video app ook meteen vanuit jouw account. Op deze manier worden de video en de app steeds verder verspreid.

  Als je de pop-up leest die in beeld komt wanneer je de Twitter Video app moet toevoegen aan je Twitter account, dan zul je zien dat de app voor je zal tweeten, kan zien we je volgt en wie je volgers zijn, bij je privéberichten kan komen en je profiel kan updaten. De app zal je e-mailadres en je wachtwoord voor Twitter niet zien, maar daar blijft het bij.

  Heb je al op de video gedrukt en wil je graag van de Twitter Video app af, dan kan dit gelukkig wel. Als je naar je Twitterinstellingen gaat kun je daar al je apps voor Twitter bekijken. Je kunt de apps die je niet wil gebruiken ook meteen verwijderen. Ondanks dat de Twitter Video app officieel lijkt, is de app dit niet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.