Twitter topics helpen om je interesses te volgen

  Voor nieuwe Twittergebruikers kan het soms moeilijk zijn om accounts te vinden die het volgen waard zijn. Daarom introduceert het bedrijf Topics, zo meldt The Verge. Topics moeten het makkelijker maken om tweets te zien op basis van jouw interesses.

  Twitter Topics moeten het makkelijker maken om tweets te zien gebaseerd op je interesses. Vooral nieuwe gebruikers die niet weten welke accounts vaak tweeten over bepaalde onderwerpen, moeten hier hun voordeel mee kunnen doen. Bij de lancering van deze nieuwe feature zijn er 300 topics die je kunt volgen rondom sport, entertainment en gaming.

  Hoe werken Twitter Topics?

  Welke tweets je te zien krijgt na het volgen van een topic wordt bepaald aan de hand van sleutelwoorden. Tweets worden geselecteerd op hoe vaak woorden voorkomen die gerelateerd zijn aan het onderwerp dat je volgt. Verder wordt er gekeken of het account dat de tweet plaatst vaker over dat topic tweet en hoeveel interactie er is.

  Normaal gesproken is het zo dat hoe minder individuele accounts jij volgt, hoe meer jouw tijdlijn wordt aangevuld door Twitter Topics. Vanaf 13 november kun je Topics gebruiken om accounts die je wil volgen op het spoor te komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.