Twitter tekens niet langer beïnvloed door URL's of afbeeldingen

  De 140 tekens regel van Twitter hoeft iets minder scherp nageleefd te worden dan voorheen. De Twitter tekens worden niet langer beinvloed wanneer je een afbeelding of URL toevoegd aan je tweet, worden er niet langer tekens van het mogelijke aantal afgetrokken.

  Dit is iets waar gebruikers van het sociale medium al jaren om vragen en nu is het dan daadwerkelijk een mogelijkheid om URL's en afbeeldingen toe te voegen zonder dat je Twitter tekens daardoor beinvloed worden. Op dit moment is de 140 teken regel op Twitter nog steeds van kracht, ondanks eerdere berichten dat het sociale medium deze binnenkort zou laten vallen. Overigens beïnvloedt een afbeelding of URL op dit moment nog wel je Twitter tekens wanneer je deze aan je Tweet toevoegd. Verwacht wordt dat de aanpassing in het 140 tekens beleid in de aankomende twee weken gedaan wordt.

  Eerder was het al mogelijk om een URL in te korten zodat deze maar 23 tekens innam van je totale aantal Twitter tekens, maar met de nieuwe aanpassing heeft een URL helemaal geen invloed meer op het aantal gebruikte Twitter tekens. Eerder maakte het sociale medium het al eenvoudiger om GIFjes toe te voegen aan je Tweets, het lijkt erop dat het bedrijf wil dat gebruikers meer media delen via het sociale medium.

  Twitter tekens niet opgeheven, wel aangepast

  Hoewel er dus eerdere berichten waren dat het bedrijf haar iconische 140 Twitter tekens regel op zou heffen, lijkt dit plan in ieder geval van de baan. Wanneer de 140 tekens regel opgeheven zou worden, konden mensen met duizenden tekens een Tweet plaatsen en dit is niet de kern van Twitter. De stap om mensen makkelijker foto's te laten delen zonder dat het invloed heeft op het aantal Twitter tekens lijkt een logische, aangezien het bedrijf op dit moment veel concurrentie ervaart van nieuwe media zoals Snapchat en Instagram.

  Nogmaals, het is nog niet duidelijk wanneer Twitter de nieuwe aanpassing voor de Twitter tekens regel gaat doorvoeren, maar het zal in de aankomende weken worden uitgerold voor het medium.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.