Twitter plaatst tweet op tijdlijn die je niet volgt

  Twitter gaat in de toekomst tweets en dergelijke content van personen die jij niet volgt, toch op je tijdlijn laten zien. Dat maakte Twitter bekend in een blog.

  Op de hulppagina wordt het een en ander uitgelegd over de nieuwe werkwijze. In de toekomst worden er dus tweets die populair zijn op Twitter, die aangeraden worden door gebruikers die jij wel volgt of waar jouw vrienden op reageren ook in jouw tijdlijst geplaats. Hiermee hoopt het bedrijf dat iedereen nog beter op de hoogte is van wat er in de wereld gebeurt.

  "Om te kiezen wie je volgt is een goede eerste stap, aangezien de beste tweet van mensen die je al kent komen. Maar soms mis je tweets waarvan wij denken dat ze interessant zijn," aldus het blog.

  Twitter: 'mensen waarderen dit juist'

  Volgens het bedrijf waarderen gebruikers het juist dat zij soms content binnenkrijgen waar ze niet om gevraagd hebben, maar toch aansluit op hun interesses. Dit lijkt op de manier waarop Facebook al berichten in een tijdlijn plaatst, zonder dat de gebruiker deze geliked heeft.

  Eerder klaagde Twitter de Amerikaanse regering aan, omdat de overheid het bedrijf zou verbieden openbaarheidsverzoeken voor veiligheidskwesties te publiceren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.