De belangrijkste Twitter onderwerpen in 2014

  Uit een jaaroverzicht van Twitter is gebleken dat #vacature in 2014 het vaakst trending topic is in Nederland. Ook over het WK voetbal en de vliegramp met vlucht MH17 twittert Nederland volop.

  Wereldwijd werd het WK voetbal in Brazilië afgelopen zomer het meest besproken op het sociale netwerk; met 672 miljoen tweets in 32 dagen is het het meest besproken sportevenement op Twitter aller tijden. De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië leverde zo'n 14,2 miljoen tweets op in Nederland.

  Over de vliegramp in Oekraïne met vlucht MH17 werden ruim 7,5 miljoen tweets verstuurd, waardoor dit onderwerp op de derde plaats komt te staan waarover Nederland twittert.

  Twitter onderwerpen 2014 - ook over celebrities

  De selfie die Ellen Degeneres tijdens de Oscar-uitreiking maakte, mag de naam van meest geretweette foto op zijn naam schrijven. De foto vol celebrities (waaronder Bradley Cooper, Jennifer Lawrence en Brad Pitt) werd wereldwijd ruim 3 miljoen keer gedeeld.

  Twitter telt momenteel bijna 300 miljoen gebruikers, die af en toe nog wel eens willen klagen. Over vinkjes op WhatsApp bijvoorbeeld.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.