Twitter filter haalt beledigende tweets weg

  Binnenkort wordt een Twitter filter toegevoegd aan het sociale media platform. Deze filter moet beledigende content tegengaan. Dit is een manier waarop Twitter het platform aantrekkelijker wil maken voor haar gebruikers.

  Twitter laat in een blogpost weten op de hoogte te zijn van de hoeveelheid haat die op het platform verspreid wordt. Daarom wordt het platform geüpdatet om dit tegen te gaan. Hiermee hoopt Twitter dat mensen minder lastiggevallen worden op het sociale netwerk. Er worden drie stappen genomen om de gebruikservaring beter te maken.

  Automatisch tweets uit beeld

  Ten eerste zal een Twitter filter automatisch beledigende tweets herkennen en deze niet meer op je tijdlijn laten zien. Je kunt deze tweets nog vinden achter een drop-down menuutje, maar kunt ze dus ook negeren als je liever niet beledigd wil worden.

  Daarnaast zal Twitter meer moeite steken in het achterhalen van accounts die aangemaakt worden door mensen die eerder een permanente ban hebben gekregen. Hiermee wordt er vooral op gedoeld om accounts tegen te gaan die puur gemaakt worden om mensen mee lastig te vallen.

  Ten slotte wordt er gewerkt aan een manier om zoekresultaten te filteren. Tweets met gevoelige content en van geblokte accounts zal niet meer direct te zien zijn in de resultaten. Ook deze tweets kun je nog achterhalen, maar ze zullen niet meer prominent aanwezig zijn.

  Twitter filter aankondiging op Safer Internet Day 2017

  De aankondiging van deze updates valt samen met Safer Internet Day 2017. Deze dag is in het leven geroepen om veiligheid op internet te promoten. Op deze manier draagt Twitter haar steentje bij aan een veiligere ervaring voor haar gebruikers.

  Dit is niet de eerste stap die Twitter genomen heeft tegen minder fijne ervaringen op het social media platform. In november vorig jaar werden al meer opties toegevoegd om mensen te rapporteren die je lastig vallen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.