Twitch Prime abonnement binnenkort niet meer reclamevrij

  Twitch heeft in een blogpost bekendgemaakt dat iedereen met een Twitch Prime abonnement voortaan gewoon reclames te zien krijgen. Iedereen die Twitch Prime al heeft kan tot de volgende verlengingsdatum zonder reclames kijken.

  Met een Twitch Prime abonnement krijgen gebruikers gratis games, loot en geen advertenties. Het laatste gaat dus veranderen, meldt Twitch. Vanaf 14 september zullen nieuwe gebruikers gewoon advertenties moeten bekijken zoals alle andere gebruiker zonder abonnement. Gebruikers die een maandelijks abonnement hebben kunnen tot 15 oktober gratis kijken.

  Alle andere voordelen van Prime zoals maandelijks abonnementen op kanalen, games, loot en chat badges blijven gewoon hetzelfde. Dit is loot voor games zoals Fortnite, PUBG en Hearthstone.

  Reclames in Twitch Prime abonnement

  Volgens Twitch zouden advertenties een voordeel zijn voor iedereen die content maakt op de website.

  “We willen dat Twitch een plek is waar iedereen kan genieten van unieke interactieve entertainment en met advertenties kunnen we Twitch als de beste plaats voor videomakers ondersteunen [...].”

  De Twitch community heeft niet positief gereageerd op de verandering, maar dat is ook niet zo raar. Veel gebruikers betalen juist voor Prime om geen advertenties te hoeven kijken en zo’n abonnement kost 5,99 euro per maand. De enige manier om advertenties te vermijden is om Twitch Turbo aan te schaffen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.