Twitch Plays Pokemon vangt alle 151 originele Pokémon

  Twitch Plays Pokemon heeft na meer dan een jaar alle 151 originele monsters in Pokémon Red gevangen. Het spel werd via streamingplatform Twitch door duizenden kijkers gespeeld door willekeurige knoppen in te drukken door te typen in de chatbox. Dat nieuws komt voort uit een YouTube-video van het initiatief.

  Twitch Plays Pokemon speelde Pokémon Red 39 dagen in absolute zin. De laatste Pokémon, de genetisch gemodificeerde Mewtwo, werd gisteren gevangen in de Game Boy-game. Begin vorig jaar lukte het de deelnemers van de Twitch-livestream al om het klassieke spel uit te spelen op de traditionele manier: door de Elite Four te verslaan.

  Twitch Plays Pokemon dropte Legendary Pokémon en Master Balls

  Daarop werd de game veranderd, waardoor die alleen uit te spelen was door alle 151 originele Pokémon te vangen. Ook werden Legendary Pokémon in het spel gedropt. Vervolgens faalden de duizenden gamers met het in bezit krijgen van wezens als Zapdos, Articuno en Moltress. Voorts werd de code van het spel zo afgesteld dat spelers onbeperkt Master Balls konden kopen, waardoor captures makkelijker werden.

  Pokemon Y

  Verkijgbaar vanaf 12 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.