Twitch livestreams krijgen binnenkort interactieve elementen

  Twitch heeft Extensions aangekondigd die beschikbaar komen in Twitch livestreams. De Extensions zijn interactieve videolagen en panelen die in een livestream zijn geplaatst. De update is nu beschikbaar voor streamers.

  Twitch heeft Extensions gemaakt zodat streamers makkelijker met kijkers kunnen communiceren. Zo zijn er menu’s beschikbaar waardoor kijkers kunnen stemmen wat je vervolgens gaat doen. Ook is het mogelijk om bij games als Hearthstone je muis over een kaart heen te slepen. Vervolgens krijgen kijkers dan informatie over de kaart die daar ligt.

  Twitch livestreams krijgen grote toevoegingen

  Volgens Twitch is dit nog maar het begin van wat voor mogelijkheden de Extensions ondersteunen. Ontwikkelaars zijn momenteel bezig met meerdere Extensions en die zijn binnenkort te verwachten. Iedereen die live gaat op Twitch, kan vanaf het Twitch dashboard onder het kopje “Extensions Manager” naar de Extensions pagina toe.

  Enkele maanden geleden begon Twitch al met het testen van de Extensions.

  “De feedback van de streamers en kijkers was geweldig. Dit bevestigt dat Extensions een goede manier is om met je publiek om te gaan en ze terug te laten komen voor meer.”

  Recent is ook aangekondigd dat Twitch gebruik maakt van specifieke filters. Deze filters zijn bedoeld voor games als Overwatch en Hearthstone. Wanneer spelers hun gameplay aan het streamen zijn, is het mogelijk om de streams te filteren op basis van personages uit de games. Zo kunnen kijkers specifiek zoeken op gameplay die ze willen zien van bepaalde personages.

  Bekijk nu de trailer die bij Extensions update is gekomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.