Twitch krijgt mogelijke ban vanwege illegale handelingen!

    Het bekende livestream platform Twitch ontvangt veel kritiek van het Russische bedrijf Rambler. Rambler wil de strijdt aan gaan met Twitch over een illegale live uitzending van de Engelse Premier League. Rambler verwacht 2.6 miljard euro in schadevergoeding en een permanente ban op Twitch in Rusland.

    Rambler, het derde grootste internetbedrijf van Rusland, heeft een rechtszaak gestart tegen Twitch over een illegale live uitzending van de Engelse Premier League in Rusland. Via Kommersant (een Russisch nieuwsbedrijf) krijgen we meer informatie over de rechtszaak. Zo blijkt dat Rambler declareert dat de streams van de wedstrijden op Twitch in strijd gaan met zijn exclusieve uitzendings rechten. Volgens Rambler hebben ze dit ongeveer 36,000 keer gedaan en dat betekent dat ze ongeveer 180 miljard rubles (2.6 miljard euro) aan schadevergoeding willen. En als kerst op de taart natuurlijk ook nog een ban in Rusland.

    De schade die Twitch kan oplopen is groot, maar natuurlijk is het niet zo makkelijk. Rambler moet namelijk voor elke match bewijs verzamelen. Voor elke wedstrijd van de 36.000 in totaal. En dan moeten ze ook nog eens per wedstrijd laten zien dat het waar is dat Twitch die illegaal heeft gedeeld. Zelfs als Rambler dit lukt moeten ze de strijd aan gaan in de rechtszaal met een bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten.

    Voor Russische gamers is dit natuurlijk groot nieuws. Niet alleen verliezen ze een van de grootste social en livestreaming platformen in de wereld. Maar ook hun dagelijkse entertainment of misschien wel hun baan in het geval van de Russische streamers. Twitch en Youtube zijn nou eenmaal de grootste video entertainment socials ter wereld. En in het geval dat Twitch de rechtszaak verliest kan het grote gevolgen hebben voor de andere partijen. YouTube zal dan al snel het volgende slachtoffer worden van de Russische internet oppermacht.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.