Tweets aanpassen mogelijke nieuwe feature in de toekomst

  Wie gebruik maakt van Twitter zal ongetwijfeld wel eens te maken hebben gehad met het maken van een spelfout of iets dergelijks. Verwijderen en opnieuw plaatsen kan binnenkort tot het verleden horen omdat tweets aanpassen in de toekomst mogelijk een nieuwe feature zal worden.

  Jack Dorsey, de CEO van Twitter, heeft te kennen gegeven ook graag verandering te zien als het aankomt op het beleid van Twitter. Graag zou hij zelf ook de mogelijkheid zien om tweets die verkeerd zijn geschreven even aan te passen. De nieuwe feature om tweets aan te passen gaat alleen niet zomaar.

  Tweets aanpassen gaat niet zomaar

  Dorsey vroeg zijn volgers voor nieuwe ideeën, functies en verbeteringen voor het social media platform. Veel gebruikers vroegen hem naar de mogelijkheid om tweets aan te passen nadat die geplaatst zijn. Zijn reactie was als volgt.

  De aanpassing moet volgens hem dus zeker komen, en dan voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Niet alleen voor geverifieerde accounts, zoals deze oorspronkelijk tweet voorstelt. Voorstellen worden gedaan zoals bijvoorbeeld tweets aanpassen binnen een korte tijd na het posten. Als tweets permanent aangepast kunnen worden, kan er een soort van aanpaslogboek moeten komen, om misbruik te voorkomen.

  Of Twitter hier ook daadwerkelijk een nieuwe feature van gaat maken, is nog afwachten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.