Tweede poging voor Dead Island film

  Dead Island uitgever Deep Silver doet een nieuwe poging om een Dead Island mogelijk te maken. Een deal met Lionsgate uit 2011 is verlopen, waardoor Deep Silver nu een nieuwe partner heeft gevonden in Occupant Entertainment.

  Joe Neurauter en Felipe Marino van Occupant Entertainment geven aan dat Deep Silver een enorm succesvolle franchise in handen heeft, gebaseerd op enorm cinematische, veel bekeken en goed ontvangen trailers. Dit vormt een goede basis voor het lanceren van een film franchise met een distinctieve en commerciële blik op de zombie apocalyps.

  Occupant geeft aan dat het op zoek is naar een regisseur om het project in 2015 te starten. Daarbij wordt er een open doek gegeven aan de regisseur om mee te werken. Hierdoor is het dus afwachten waar de film op wordt gebaseerd.

  Zo kan de Dead Island film zich afspelen tijdens de eerste of tweede game, dan wel de periode tussen de twee games. Of misschien wordt de film simpelweg gebaseerd op de welbekende trailer van Dead Island, welke eerder bij Lionsgate als belangrijkste inspiratiebron werd genoemd.

  Dead Island film van Lionsgate

  Op het moment dat Lionsgate de rechten oppakte voor een mogelijke Dead Island film, werd de focus met name gelegd op de trailer van Dead Island in tegenstelling tot de game zelf. Joe Drake, voormalige president van Lionsgate, gaf aan dat Dead Island het juiste eigendom was voor Lionsgate om naar eigen hand te zetten.

  Zo werd Dead Island omschreven als verfijnd, edgy en een verbetering op het genre die wij allemaal kennen en liefhebben. Daarbij heeft het merk herkenning over de gehele wereld en franchise mogelijkheden, aldus Joe Drake. Uiteindelijk is een Dead Island film bij Lionsgate nooit van de grond gekomen.

  Dead Island

  Verkijgbaar vanaf 9 september 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.