Turn 10: 'Wij gebruiken 100% van de console'

  Dan Greenawalt van Turn 10, de ontwikkelaar van Forza Motorsport 5, zegt dat zijn team 100 procent van de Xbox One gebruikt om Forza Motorsport 5 te ontwikkelen. Deze uitspraken deed Greenawalt in gesprek met de website VG247.

  Greenawalt zegt dat, omdat de console en de game tegelijkertijd uitkomen, Microsoft en Turn 10 gedwongen worden om nauw samen te werken. Ook zegt hij dat je als game-ontwikkelaar altijd 100 procent van de hardware gebruikt, maar het de vraag is of je dit efficiënt gebruikt. Dit leer je volgens Greenawalt door de jaren heen, met ervaring.

  Hij ziet dit terug bij eerdere games in de serie, zoals Forza Motorsport 2. Na deze game werden nieuwe delen steeds technischer. De Xbox 360 werd niet krachtiger, de ontwikkelaar kwam achter nieuwe manieren om efficiënter met de hardware om te gaan.

  Forza Motorsport is een launchgame van de Xbox One, die vanaf volgend jaar bij ons verkrijgbaar is. De racegame kreeg vandaag een nieuwe trailer, waarin gameplaybeelden te zien zijn. Deze video kun je onder dit artikel bekijken:

  Forza Motorsport 5

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.