Trage smartphone? Zuid-Koreaanse techniek zorgt voor 20 x versnelling

  De meeste mensen met een smartphone herkennen het wel: na verloop van tijd wordt je telefoon steeds trager, en doet je batterij het slechter. Zuid-Koreaanse onderzoekers hebben nu een oplossing gevonden voor de trage smartphone, die ook je batterijduur 40 procent verlengt.

  Onderzoekers van de Hanyang University in Seoul bedachten de zogeheten WALDIO (Write Ahead Logging Direct IO) techniek, die je trage smartphone 20 keer sneller maakt en daarnaast 40 procent extra batterijduur oplevert.

  Het probleem van de trage smartphone ontstaat in het flash-geheugen. Na verloop van tijd kan intensief gebruik het lezen en schrijven van data vertragen. Bij veel mensen leidt dit tot een batterij die snel leegloopt.

  Trage smartphone binnenkort verleden tijd

  De oplossing werd gevonden in de manier waarop gegevens worden opgeslagen. Er wordt minder geheugen gebruikt bij de opslag, waardoor ook goedkoop flash geheugen minder snel vol raakt.

  Smartphones met een verwijderbare batterij werden zo'n 14 procent sneller, terwijl smartphones met een niet-verwijderbare batterij tot 20 keer sneller werkten.

  Bijkomend voordeel van het verminderde geheugengebruik is dat de batterijjduur langer werd. De onderzoekers beweren dat de batterij het zeker 39 procent langer uithield.

  Het onderzoek wordt deze week toegelicht op een tech conferentie in Santa Clara, maar je kunt de resultaten van het onderzoeken ook zelf alvast bekijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.