Top 8 beste films voor november 2016

  Nog maar twee maanden te gaan en dan zijn we alweer toe aan het nieuwe jaar. November komt nog met een aantal toffe films om je in de bioscoopstoel te krijgen. Daarom hier de Top 8 beste films voor november 2016.

  Vorig jaar was de november maand een vrij sterke maand voor films. Het laatste deel van The Hunger Games was te zien op het witte doek, speelde Tom Hanks een onderhandelaar in de Tweede Wereldoorlog in Bridge of Spies en liet Bradley Cooper zich van zijn beste culinaire kant zien in Burnt.

  De laatste maanden van het jaar zijn ook goede momenten om echt grote blockbusters uit te brengen. Deze maand is de grootste klapper toch echt Fantastic Beasts And Where To Find Them, maar komen films als Hacksaw Ridge en The Accountant ook zeker binnen met een knal. En laat dat nou net twee films zijn waar we deze lijst mee gaan beginnen.

  The Accountant - 3 november

  In The Accountant speelt Ben Affleck de rol van Christian Wolff, een wiskundig genie die werkt voor een accountants kantoor. Zijn werk als een accountant begint een hele andere vorm aan te nemen als het kleine bedrijf samen met het Ministerie van Financiën een nieuwe klant aanneemt.

  Bij deze klant werkt Dana Cummings (Anna Kendrick) die erachter komt dat er binnen het bedrijf miljoenen dollars verdwijnen. Naarmate de waarheid steeds duidelijker wordt neemt het aantal doden toe. Taak aan Christian Wolff dus om de hele boel weer recht te trekken.

  Hacksaw Ridge - 3 november

  In het waargebeurde verhaal van Hacksaw Ridge, geregisseerd door niemand minder dan Mel Gibson, neemt Andrew Garfield de rol van Desmond Doss op zich. De jonge soldaat in de Tweede Wereldoorlog was aan het einde van de oorlog verantwoordelijk voor het redden van 75 levens, zonder ook maar één keer een wapen af te vuren in het slagveld.

  De film volgt Doss vanaf zijn eerste moment in het Amerikaanse leger, klaar om Europa te bevrijden van Nazi-Duitsland. Er is enkel één probleem: hij gelooft niet in het gebruik van wapens. Desmond Doss wil zijn steentje aan de bevrijding bijdragen door als legerarts verwondde kameraden en lotgenoten te redden uit de vuurlinie.

  Een Echte Vermeer - 3 november

  Misschien niet de eerste titel die in je opkomt als je denkt aan de vetste films van november, maar ook Een Echte Vermeer lijkt op de zoveelste toffe film van eigen bodem. De film zit niet boordevol met spektakel en actie, maar wat verwacht je dan ook van een film die gaat over kunstvervalsing?

  De film speelt zich af in begin jaren 20 in Nederland. Schildertalent Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger) wordt door de belangrijkste kunstcriticus beticht van gebrek aan originaliteit, omdat hij schildert als zijn helden Rembrandt en Vermeer. Ten overmaat van ramp wordt van Meegeren ook nog een verliefd op Jólanka (Lize Feryn), de vrouw van de criticus, die de carrière van Han van Meegeren bijna direct vernietigd. Van Meegeren zint op wraak.

  Door zijn talent te gebruiken en een perfecte Vermeer vervalsing te maken wil hij de criticus om de tuin leiden en op die manier vernederen. En met succes. Maar nu komt Han voor een moeilijke keuze: kiest hij voor wraak of houdt hij zijn mond en verovert hij het hart van zijn nieuwe liefde?

  Snowden - 10 november

  Snowden vertelt het verhaal van, inderdaad, Edward Snowden, die gespeeld wordt door Joseph Gorden-Levitt, de voormalig systeembeheerder van de National Security Agency in Amerika. In 2013 lekte de Snowden belangrijke informatie over de het afluisteren en bespioneren van nietsvermoedende Amerikanen. Het verhaal wordt nu verteld door de ogen van Edward Snowden zelf.

  De film wordt geregisseerd door Oliver Stone die in eerste instantie huiverig was om opnieuw een politieke thriller te maken, na zijn statements na zijn film W. over George W. Bush. Toendertijd noemde hij de 43ste president van Amerika 'de op één na slechtste president ooit, op Nixon na'. Uiteindelijk heeft Stone toch besloten mee te werken aan de film over de klokkenluider. Het resultaat kan je zien op 10 november.

  Arrival - 10 november

  Arrival is een thriller die gaat over de taalkundige dr. Louise Banks (Amy Adams) die bekend staat als één van de beste in haar vak. Nadat er op aarde meerdere gigantische, mysterieuze objecten vanuit de ruimte op aarde terecht zijn gekomen krijgt zij van Colonel Weber (Forest Whitaker) de leiding over het onderzoek naar de buitenaardse objecten.

  Terwijl de wereld uit angst op het randje van de afgrond staat gaat Banks samen met een van haar specialisten Ian Donnelly (Jeremy Renner) haastig op zoek naar antwoorden. Aan Banks, Donnelly en Weber om zo spoedig mogelijk achter de intenties van de gigantische objecten te komen voordat de wereld besluit over te gaan op grof geweld.

  Fantastic Beasts And Where To Find Them - 16 november

  De grootste knaller van de maand is, zoals eerder al gezegd, toch echt Fantastic Beasts And Where To Find Them. De spin-off uit van de Harry Potter boeken en films is al bijna een gegarandeerd succes aangezien het verhaal is geschreven door J.K. Rowling zelf.

  Het verhaal speelt zich af in het Harry Potter-universum maar in een andere tijd namelijk 1926. Het verhaal gaat over Newt Scamander (Eddie Redmayne), die een tussenstop maakt in New York na door de wereld te zijn gereisd op zoek naar magische wezens. Tijdens die tussenstop weten een aantal van de beesten uit zijn magische koffer te ontsnappen. Aan Newt de taak om de wezens weer terug te vinden en problemen voor de wereld van tovenaars en dreuzels te voorkomen.

  Bad Santa 2 - 26 november

  Tijd voor wat luchtigers, of juist niet, met het tweede deel van Bad Santa. De eerste film die je bereid op de laatste feestdagen van het jaar, en hoe.

  Billy Bob Thornton speelt opnieuw de agressieve, scheldende en niet-jolige Kerstman Willy T. Stokes die tegen zijn zin in de rol van Kerstman wordt geforceerd. Niet om de kinderen die zich goed hebben gedragen te belonen met cadeaus, maar om op een liefdadigheidsbal zoveel mogelijk geld te verduisteren. Wederen wordt hij bijgestaan door zijn kleine kameraad Marcus (Tony Cox), die de slechte elf speelt van de Kerstman.

  Bad Santa 2 komt 13 jaar uit na het eerste deel. Een succesvolle film in Amerika met Thornton, Cox en de inmiddels overleden Bernie Mac.

  Moana / Vaiana - 30 november

  Tot slot kan je de maand afsluiten met een zeer zomerse animatie film, namelijk Moana. De Nederlandse versie van de film heet Vaiana. In de film gaat Moana (Auli'i Cravalho) op zoek naar onontdekte eilanden in Oceanië om de tradities van haar verre voorouders voort te zetten. Ze gaat op zoek naar een legendarisch eiland vol met mysterieuze geheimen.

  Op haar reis naar dit eiland wordt Moana vergezeld door haar held en halfgod Maui (Dwayne Johnson). Samen gaan ze op avontuur op zoek naar het legendarische eiland en komen ze voor verschillende problemen te staan die hun missie kunnen dwarsbomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.