Tomb Raider film krijgt soundtrack van Junkie XL

  De nieuwe Tomb Raider film wordt van soundtrack voorzien door de Nederlandse DJ Junkie XL. Dat meldt hij zelf op zijn Instagram account.

  Het is niet de eerste keer dat Tom Holkenberg, zoals Junkie XL eigenlijk heet, de soundtrack van een film verzorgt. Zo werkte hij eerder al mee aan onder andere Mad Max Fury Road, Deadpool en Brimstone. Junkie XL werd wereldwijd bekend in 2002 toen hij A Little Less Conversation van Elvis Presley remixte.

  Tomb Raider film geïnspireerd op reboot

  Al in 2011 circuleerden er verhalen rond over een mogelijk nieuwe film, maar pas in 2013 kwam de officiële bevestiging over het bestaan ervan. Veel was er toen nog niet bekend, behalve dat de film een reboot gebaseerd op een reboot is. Er wordt namelijk, net als in de Tomb Raider game uit 2013 én Rise of the Tomb Raider uit 2015, teruggegrepen naar het begin van Lara Crofts leven als avonturier.

  In Tomb Raider volgen we de 21-jarige Lara Croft, die zeven jaar na haar vaders verdwijning naar zijn laatst bekende locatie reist om het mysterie over de vermissing te ontrafelen. Het Japanse eiland zit echter vol met gevaren, waardoor Lara haar grenzen moet verleggen om te overleven.

  Alicia Vikander

  In een eerder stadium werd al bekend dat Alicia Vikander in de huid van Lara Croft kruipt en ook regisseur Roar Uthaug is inmiddels bevestigd. De nieuwe film belooft dus een Scandinavisch feestje te worden. Vanaf 15 februari 2018 draait Tomb Raider in de Nederlandse bioscopen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.