Tomb Raider 2 film in de maak met nieuwe schrijver

  De reboot van Tomb Raider bleek vorig jaar niet de spectaculaire comeback te zijn die we verwacht hadden. Toch is er nu een vervolg in ontwikkeling. Warner Bros heeft aangekondigd dat Amy Jump, bekend van High-Rise, het verhaal van de Tomb Raider 2 film zal schrijven en Alicia Vikander zal ook weer van de partij zijn.

  Warner Bros Pictures

  Films gebaseerd op video games lijken vaker de plank mis te slaan. Tomb Raider (2018) was hier geen uitzondering in. Hoewel het een zeer vermakelijk actie film was, kon het nou nou niet bepaald ‘geweldig’ genoemd worden. Het was daarvoor iets te standaard. Er is daarentegen altijd hoop voor de toekomst. De Tomb Raider games hebben genoeg potentie voor een film franchise die qua kwaliteit gelijk kan staan aan de Indiana Jones films.

  Wat kunnen we van de Tomb Raider 2 film verwachten?

  In tegenstelling tot de Tomb Raider films, doen de games waar ze op gebaseerd zijn het een stuk beter. Met een succesvolle reboot in 2013 werd er weer nieuw leven in de reeks geblazen en het nieuwste deel ‘Shadow of the Tomb Raider’ werd wereldwijd erg goed ontvangen en kreeg op XGN dan ook een 9.

  Het verhaal van de Tomb Raider film van vorig jaar had veel overeenkomsten met de game uit 2013. In beide verhalen kwam Lara Croft terecht op een eiland genaamd Yamatai waar ze te maken kreeg met de duistere krachten van koningin Himiko. Als deze trend wordt doorgezet kunnen we verwachten dat de Tomb Raider 2 film gelijkenissen gaat vertonen met ‘Rise of the Tomb Raider’ uit 2015.

  Wie is Amy Jump?

  Naast Alicia Vikander is ook scenarioschrijver Amy Jump aangekondigd voor de nieuwe Tomb Raider film. Je zou Jump kunnen kennen van de films Kill List, High-Rise en Free Fire. Niet de meest bekende films, maar wel films met over het algemeen positieve reviews. Jump heeft dus zeker genoeg ervaring voor een film als Tomb Raider. Een releasedatum voor Tomb Raider 2 is nog niet bekendgemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.